De wereldwijde gaming gigant Scientific Games heeft een fusie voorgesteld met zijn 81%-dochtermaatschappij SciPlay Corporation, waardoor de digitale technologie-tak een volledige dochteronderneming van zijn moedermaatschappij zou worden.

Volgens het voorstel om het uitstaande aandelenbelang van 19% in SciPlay te verwerven dat het momenteel niet bezit zouden de andere aandeelhouders van SciPlay directe aandeelhouders van Scientific Games worden door 0,250 gewone aandelen Scientific Games te ontvangen voor elk aandeel van gewone aandelen van SciPlay Klasse A dat ze bezitten.

Het bedrijf zei dat dit een ondernemingswaarde van US $ 1,9 miljard en een premie van 11% impliceert op basis van de respectieve slotkoersen van Scientific Games en SciPlay vanaf de sluiting van de handel op 14 juli 2021.

Het voorstel komt twee weken nadat Scientific Games plannen onthulde om zijn loterij- en sportweddenschappen af ​​te stoten om middelen te verschaffen om meer in digitaal te investeren.

In een brief aan de raad van bestuur van SciPlay zei Scientific Games dat het gelooft dat een dergelijke fusie aanzienlijke operationele, strategische en financiële voordelen zou opleveren en de aandeelhouderswaarde zou verhogen boven wat elk bedrijf op een zelfstandige basis zou kunnen genereren.

Verder zijn we van mening dat de publieke aandeelhouders van SciPlay zullen profiteren van de toegenomen handelsliquiditeit als gevolg van het feit dat ze deel uitmaken van een pro forma entiteit met een marktkapitalisatie van US $ 7,0 miljard en een openbare beursgang die ongeveer 18x groter zou zijn dan SciPlay vandaag.

In een afzonderlijke aankondiging voegde het bedrijf toe dat het de voorgestelde transactie zag als “een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in de strategie die Scientific Games onlangs heeft aangekondigd om een ​​door content geleid groeibedrijf te worden met een bijzondere focus op digitale markten en het ontsluiten van de waarde van de producten van het bedrijf. en technologieën.

SciPlay past perfect in de focus van Scientific Games op het bouwen van boeiende inhoud en het vollediger platformonafhankelijk lanceren van geweldige games.

Hij benadrukte echter dat het voorstel slechts een blijk van belangstelling vormt en te allen tijde kan worden gewijzigd of ingetrokken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.