Het in de VS gevestigde Scientific Games overweegt naar verluidt Australië voor de beursgang van zijn wereldwijde loterijactiviteiten, die naar schatting zo’n AU$ 5 miljard ($ 3,71 miljard) waard is, volgens de Australian Financial Review.

Het nieuws komt slechts een week nadat het bedrijf zijn voornemens aankondigde om zijn loterij- en sportweddenschappen af ​​te stoten, hetzij via een IPO, verkoop of strategische fusie of een bedrijf voor speciale doeleinden (SPAC).

De president en CEO van het bedrijf zei dat dit het overlaat aan de toonaangevende gaming-, iGaming- en SciPlay-bedrijven, die allemaal een groot momentum hebben en gezamenlijk grote waarde zullen opleveren.

Als Australië wordt geselecteerd, zou de IPO een van de grootste niet-geprivatiseerde IPO’s in het land kunnen zijn.

SciGames Lotteries boekte het afgelopen jaar een EBITDA van AU$570 miljoen, waarbij analisten dachten dat dit meer dan 10 keer de winst zou kunnen zijn.

De business unit was ook een opvallende verschijning in de 21Q1-cijfers van het bedrijf met een omzetstijging van 36 procent op jaarbasis.

Met betrekking tot de mogelijke IPO heeft het bedrijf opgemerkt dat het niet van plan is commentaar te geven op of updates te geven met betrekking tot zijn mogelijke IPO, verkoop of SPAC-achtervolging voor het bedrijf.

In mei zou het bedrijf echter naar verluidt een notering aan de Australian Stock Exchange bekijken met de opvatting dat het zou helpen fondsen te werven en de schulden te verminderen.

Volgens Street Talk van de Australian Financial Review had het bedrijf de in Sydney gevestigde investeringsbank Jarden Australia ingeschakeld om te kijken wat dit voor het bedrijf zou betekenen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.