Second Spectrum en Genius Sports breiden samenwerking met Deens voetbal uit

Home » Second Spectrum en Genius Sports breiden samenwerking met Deens voetbal uit

Partnerschap omvat live data-tracking en analyse Genius Sports heeft de niet-exclusieve officiële datarechten op de Deense Superliga door middel van een langdurige samenwerking met de Europese competities.

De Deense Liga, het bestuursorgaan van de belangrijkste competities in het Deense voetbal heeft haar partnerschappen met datatechnologieleiders Second Spectrum (2S) en Genius Sports uitgebreid om geavanceerde datatracking en analyseoplossingen te leveren.

Vanaf het lopende seizoen 2021/22 zullen 2S en Genius Sports optische volgsystemen installeren in de 1st Tier 3F Superliga.

Door geavanceerde computervisie en machine learning mogelijkheden zal het Deense voetbal 25 keer per seconde de precieze coördinaten van elke speler en de bal kunnen identificeren en verstrekken.

Deense voetbalfans krijgen ook transformerende nieuwe statistieken, waaronder de snelheden, acceleratie, vertraging, schotsnelheid, pass-kans en verwachte doelpunten van een speler.

Deze inzichten zullen beschikbaar worden gemaakt op meerdere platforms, waaronder 10 augmented matches per jaar, waarbij tracking-gegevens, visualisaties, augmented reality en aanpasbare graphics worden gecombineerd om echt meeslepende fan-ervaringen te bieden.

De coaches en stafleden van 3F Superliga-clubs zullen de nieuwe software ook gebruiken om de prestaties van spelers te scouten en bij te houden.

De panoramische en tactische video’s van 2S na de wedstrijd zullen nieuwe analyseniveaus mogelijk maken, naast gespecialiseerde fitnesssoftware om spelers te helpen herstellen en blessures te voorkomen.

Er wordt verkennend onderzoek gedaan om vanaf begin 2022 2S-gegevenstracking te beveiligen in de tweederangs NordicBetLIGA van het Deense voetbal.

In mei 2021 werd Second Spectrum overgenomen door Genius Sports, de officiële data, technologie en commerciële partner die het ecosysteem aandrijft dat sport, wedden en media verbindt.

Sinds 2017 heeft Genius Sports de niet exclusieve rechten om officiële gegevens van de Deense Superliga en 1st Division vast te leggen, te verspreiden en te commercialiseren met zijn wereldwijde netwerk van sportsbook-partners als onderdeel van een belangrijke overeenkomst met de Europese competities.

Deze samenwerking met Second Spectrum zal het Deense voetbal uitrusten met beproefde oplossingen voor het volgen van gegevens en het vergroten van uitzendingen, zegt Claus Thomsen, CEO van de Deense competitie.

Deze oplossingen zullen cruciaal zijn voor ons om toegang te krijgen tot nieuwe niveaus van data-gestuurd inzicht om onze verhalen voor Deense voetbalfans te verbeteren.

We zijn verheugd om samen te werken met het Deense voetbal en onze geavanceerde technologie naar coaches, spelers en fans te brengen, zegt Rajiv Maheswaran, voorzitter van Second Spectrum.

Onze tracking, software en augmentatie producten zullen zowel de prestatieanalyse als de betrokkenheid van fans transformeren en zullen ervaringen van de volgende generatie brengen in het ecosysteem van het Deense voetbal.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.