Shanghai test digitale yuan voor loterijprijzen

Home » Shanghai test digitale yuan voor loterijprijzen

Loterijwinnaars ontvangen 350.000 digitale rode enveloppen met daarin 55 eenheden van de digitale valuta (CBDC) van de Chinese centrale bank, gelijk aan $ 3 miljoen.

De autoriteiten in China blijven het gebruik van virtuele valuta testen, nu heeft de stad Shanghai aangekondigd dat het een prijs van 19,25 miljoen digitale yuan ($ 3 miljoen) aan loterijwinsten zal lanceren.

Een dergelijk initiatief is al getest door andere steden, zoals Beijing, Shenzhen, Chengdu en Suzhou, na het streven van de Chinese regering om haar Digital Currency Electronic Payment (DCEP)-systeem te implementeren.

De loterij in Shanghai is geopend tussen 5 juni en 6 juni. Winnaars kunnen de digitale yuan uitgeven in winkels die de virtuele valuta al accepteren. In april kozen de Chinese autoriteiten Macau samen met Hong Kong als proeftuin voor de digitale valuta. De People’s Bank of China (PBoC) kondigde aan dat het werkte aan de technische tests voor het gebruik van virtuele valuta voor grensoverschrijdende betalingen tussen het Chinese vasteland en Hong Kong.

Volgens de Macau Gaming Research Association zou de implementatie van een virtuele valuta een keerpunt kunnen zijn voor de game-industrie, aangezien klanten direct chips kunnen kopen met RMB zonder dat ze naar HKD hoeven te converteren.

Analisten van Sanford C. Bernstein zeiden: Het opruimen van de geldstromen van Macau gemakkelijker toegang tot RMB-transacties in de stad en des intermediatie van junkets zou een positieve stimulans zijn voor aanhoudende groei in stabiele massa en premium massa in Macau.

In april bereikte de verkoop van loterijen in China CNY 29,10 miljard, een stijging van 24,4 procent in vergelijking met het voorgaande jaar, maar een daling van 2,3 procent maand na maand.

De verkoop van de Welfare Lottery daalde met 6,2 procent tot CNY 11,16 miljard.

De verkoop van sportloterijen steeg met 56,3 procent tot CNY 17,93 miljard, de verkoop van instant win-spellen van de Welfare Lottery zag een stijging van 111,0 procent tot CNY 2,40 miljard.

Ze genereerden CNY 2,43 miljard voor de Sportloterij, een stijging van 103,1 procent op jaarbasis.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.