Het Motorsport Network heeft Simon Danker benoemd tot de nieuwe CEO van zijn over-the-top (OTT) operatie Motorsport.tv.

Als CEO van het platform zal Danker putten uit een schat aan ervaring die hij heeft opgedaan in zijn eerdere functies bij de National Football League (NFL) en Overtier.

Tijdens zijn tijd bij de belangrijkste Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie was Danker verantwoordelijk voor het uitrollen van de commerciële groeistrategie voor NFL Game Pass.

Daarvoor was hij hoofd van Eurosport Player in het VK en Duitsland voor Discovery, waarbij hij de abonnementsservice opnieuw lanceerde en merken als MotoGP, Cycling Grand Tours en Bundesliga naar fansbases bracht.

Tijdens zijn tijd bij BBC Studios was hij een integraal onderdeel van de lancering van de wereldwijde partnerschappen van de BBC met Netflix, Apple en YouTube, waarbij hij toezicht hield op transformatieve groei’ terwijl hij toezicht hield op de direct-to-consumer-activiteiten van BBC Studios, leidend op het gebied van commerciële, product- en marketingactiviteiten en redactioneel.

Ik ben verheugd om deel uit te maken van het getalenteerde team van Motorsport Network op wat een echt opwindende tijd voor het bedrijf belooft te worden, zei Danker over zijn nieuwe rol.

Nu de content van het Motorsport Network elke maand meer dan 56 miljoen gepassioneerde motorsportfans bereikt biedt Motorsport.tv nu een thuis voor die fans die hun dagelijkse motorsportnieuws, live raceseries of de groeiende keuze aan on-demand content willen en er komt nog veel meer.

Als onderdeel van zijn nieuwe functie zal Danker het Motorsport.tv team leiden met als doel de OTT-business te stimuleren over de groei van het publiek en het aantal abonnees, en relaties te ontwikkelen met commerciële partners en series.

Hij zal ook verantwoordelijk zijn voor de uitbreiding van het Motorsport.tv-aanbod en de lancering van het eerste live rollende motorsportnieuwskanaal, Motorsport.tv Live, dat eerder in april van dit jaar werd gelanceerd.

James Allen, President Motorsport Network, voegde toe: We zijn erg trots dat we een professional van Simons kaliber hebben aangetrokken om de Motorsport.tv activiteiten te leiden in de volgende fase van zijn groei.

Simons profiel, ervaring en persoonlijkheid zijn precies wat we zochten bij deze uiterst belangrijke rekrutering.

De omroepmediaruimte gaat een tijd van ongekende ontwrichting binnen en er zijn ongelooflijke kansen in de komende jaren, vooral in de motorsport arena waar we actief zijn. Simon zal ervoor zorgen dat we die kansen maximaliseren.

Danker wordt na Lars Stegelmann de nieuwe Chief Commercial Officer van het bedrijf, de tweede aanwerving van het netwerk in net zoveel maanden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.