Singapore neemt activa ter waarde van 1,76 miljard dollar in beslag in een witwaszaak

Home » Singapore neemt activa ter waarde van 1,76 miljard dollar in beslag in een witwaszaak

Tot de in beslag genomen activa behoren contant geld, goudstaven, cryptocurrency, eigendommen en voertuigen.

De autoriteiten van Singapore hebben gemeld dat zij bezittingen ter waarde van (US$1,76 miljard) in beslag hebben genomen na de arrestatie van tien mensen op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van geld vorige maand.

De activa omvatten meer dan $76 miljoen in contanten, 68 goudstaven, cryptocurrencies ter waarde van meer dan $38 miljoen, meer dan 110 eigendommen en een vloot van 62 voertuigen met een waarde van meer dan $1,2 miljoen.

De arrestaties vonden vorige maand plaats toen 400 politieagenten tegelijkertijd invallen in Singapore uitvoerden, resulterend in de aanhouding van 10 buitenlanders, de politie zocht nog acht andere mensen.

Geen van de verdachten bezit het staatsburgerschap of een permanente verblijfsvergunning in Singapore en beschikt over paspoorten van onder meer China, Turkije, Cambodja en Vanuatu.

Aanvankelijk meldde de politie dat er beslag was gelegd op bezittingen ter waarde van S$ 1 miljard.

Dit cijfer werd begin september naar boven bijgesteld tot 1,8 miljard dollar, onderzoek leidde tot de ontdekking van extra activa bij Zwitserse banken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.