Ter ere van 25 jaar damesgolf heeft Sky Sports een nieuwe LPGA Tour en LET-rechten overeenkomst aangekondigd.

Het kanaal zal alle vijf de majors voor vrouwen blijven tonen; het KPMG Women’s PGA Championship, het Evian Championship, ANA Inspiration, de US Women’s Open en de AIG Women’s Open.

Het netwerk belooft meer LPGA Tour- en LET-evenementen dan ooit tevoren te presenteren en zal tot 2023 ook de Women’s Scottish Open en de Solheim Cup tonen.

Jason Wessely, Golfdirecteur bij Sky Sports, merkte op: Sky Sports is al tientallen jaren een trotse supporter van vrouwengolf.

We zijn we verheugd nieuwe overeenkomsten aan te kondigen met de LPGA en LET, die beide nieuwe evenementen aan hun schema’s toevoegen.

Vrouwengolf is blijven groeien en trekt een groter publiek aan, zowel op de baan als op tv.

Volgens LGPA hadden gemiddeld 3,4 miljoen unieke kijkers elke LPGA-uitzending op tv, digitale streaming en buitenshuis, en gemiddeld 60 duizend toeschouwers bij elk evenement.

Een van de golfhoogtepunten van dit seizoen was de spannende AIG Women’s Open in Carnoustie, toen we meer uren aan dekking lieten zien dan ooit tevoren, voegde Wessely eraan toe.

Over 25 jaar zal Sky Sports 35 Women’s Golf-toernooien hebben uitgezonden en in 2022 zullen meer LPGA- en LET-evenementen plaatsvinden, waaronder de nieuwe Aramco Series en het bezoek van de AIG Women’s Open aan Muirfield.

Het nieuwe partnerschap bouwt voort op Sky’s bestaande portfolio van mediarechtencontracten, waaronder de Duitse Bundesliga, Betfred Super League en Top Rank en Boxxer bokswedstrijden, de laatste deal die werd gesloten na de beëindiging van het contract van het bedrijf met Matchroom.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.