De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft de voetbalcompetitie van het land omgedoopt als onderdeel van een uitgebreide samenwerking met Chiliz, de makers van Fan Tokens en het platform voor fan-betrokkenheid van Socios.com.

Als gevolg hiervan zal de Primera División – de eerste voetbalcompetitie die in 1891 buiten het Verenigd Koninkrijk werd gevormd – voor het seizoen 2021/22 worden omgedoopt tot Torneo Socios.com.

De competitie, die wordt georganiseerd door AFA, wordt op 16 juli hervat onder de nieuwe titel als titelverdediger Boca Juniors naar Santa Fe reist om het op te nemen tegen Club Atlético Unión.

De nieuwe deal bouwt voort op de samenwerking tussen AFA en Chiliz die in mei werd aangekondigd en die ertoe leidde dat het Argentijnse herenvoetbalteam het eerste nationale team ter wereld werd dat een Fan Token op Socios.com lanceerde.

De nieuw gekroonde Copa América-kampioenen hebben op 11 juni officieel hun Fan Token gelanceerd AFA-president, Claudio Tapia, verklaarde: We zijn erg blij om deze reis met Socios.com te beginnen.

Het is een zeer belangrijke overeenkomst, aangezien het de eerste keer is dat de Argentijnse competitie samenwerkt met een commercieel merk om het toernooi te hernoemen.

We zijn al een tijdje partner van Socios.com met het Argentijnse nationale team, deze nieuwe overeenkomst zal onze relatie versterken en een zeer positieve impact hebben op beide partijen.

Het Argentijnse voetbal moet blijven groeien, het publiek en de wereldwijde zichtbaarheid vergroten, om deze groei te realiseren, is het belangrijk dat we samenwerken met wereldwijde toonaangevende merken die schouder aan schouder met AFA in dezelfde richting willen samenwerken.

We heten Socios.com van harte welkom in de Argentijnse competitie, het direct-to-consumer platform dat gebruikmaakt van blockchain-technologie om de wereldwijde fanbases van sportorganisaties te gelde te maken, heeft alleen al in 2021 meer dan $150 miljoen aan inkomsten gegenereerd om te delen met Socios.com-partners.

Partners zijn onder meer de Europese voetbalgiganten FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan, Atlético Madrid, Manchester City, Valencia en het nationale team van Portugal, evenals het Ultimate Fighting Championship (UFC) en een aantal teams uit de Formule 1, esports en cricket.

Het bedrijf breidt ook zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt uit, met New Jersey Devils van de National Hockey League (NHL) en de National Basketball Association (NBA) reuzen, de Philadelphia 76ers en Boston Celtics, de eerste grote franchises die aan boord stapten.

Bovendien is CA Independiente de enige in Argentinië gevestigde club die tot nu toe samenwerkt met Socios.com, terwijl SC Corinthians en Atlético Mineiro van de Campeonato Serie A in Brazilië en de Universidad de Chile van de Primera División in Chili de andere Zuid-Amerikaanse teams zijn die samenwerken met Socios.com.

De aankondiging van vandaag is een belangrijke verklaring van onze intentie om Socios.com te vestigen als de wereldwijde merknaam voor digitale fan betrokkenheid, waardoor onze zichtbaarheid in Argentinië en LatAm exponentieel toeneemt voegde Alexandre Dreyfus, CEO van Chiliz en Socios.com eraan toe.

Er zal een enorme trots zijn als morgenavond het allereerste Torneo Socios.com-competitieseizoen begint.

We kijken ernaar uit om voort te bouwen op deze enorme mijlpaal, meer partners in Argentinië en LatAm toe te voegen en onze missie voort te zetten om een ​​nieuw tijdperk van wereldwijde fan-betrokkenheid te leiden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.