Spelers van Rangers FC gaan baanbrekende kansspel educatiesessies volgen!

Home » Spelers van Rangers FC gaan baanbrekende kansspel educatiesessies volgen!

EPIC Risk Management zal op maat gemaakte service leveren, gericht op geleefde ervaring, via sessies die de eerste in hun soort zijn in Schotland.

Spelers en medewerkers van Rangers FC nemen deel aan baanbrekende, onafhankelijke kansspel – educatiesessies, verzorgd door EPIC Risk Management en speciaal ontworpen voor topsporters, met als doel een gezonde relatie met de sector te faciliteren.

Dit is de eerste keer dat een club in de Schotse Premiership samenwerkt met een bedrijf als EPIC om hun werknemers op de juiste manier onafhankelijke kansspelbegeleiding te bieden – en volgt het werk van EPIC in de EFL en andere competities over de hele wereld.

De sessies worden op maat gemaakt, afgestemd op individuele behoeften en bieden inzichten van voormalige spelers die kansspelgerelateerde problemen hebben ervaren, waaronder sommigen die op internationaal niveau hebben gespeeld.

Er doen zowel het heren eerste elftal, het B-team als de damesteams mee, geselecteerde academiecohorten nemen afzonderlijk deel en de financiering voor het project komt van clubsponsor Kindred, wiens merken onder meer 32Red en Unibet zijn.

Dit jaar markeert 10 jaar samenwerking tussen Kindred en Rangers, dit jaar heeft het bedrijf zijn sponsoring op de voorkant van het shirt gewijd aan zijn Zero% Mission – het verklaarde doel om inkomsten uit schadelijk kansspel te elimineren.

Michelle Evans, Senior Sports Partnerships Manager van EPIC, die uitgebreide ervaring heeft met het werken met vooraanstaande Schotse voetballers tijdens een carrière met rollen op het gebied van spelerswelzijn en communicatie, legt uit: Onderwijs vormt de kern van het aanbod van EPIC, ondersteund door ervaringen uit het echte leven van degenen die ervaring hebben met kansspelgerelateerde schade.

We erkennen het belang van de sector voor de Britse vrijetijdsindustrie en we streven ernaar een op maat gemaakte, holistische service te bieden waarmee deelnemers zaken op een veilige manier kunnen delen en bespreken.

We zijn blij dat Rangers de nieuwste spraakmakende voetbalclub is die het belang erkent van het beschermen van hun spelers en personeel door middel van preventieve educatie, wat een aanvulling is op ons werk bij verschillende toonaangevende clubs en competities in het wereldvoetbal, rugby union, American football en de iconisch NCAA-universiteitsnetwerk in de VS.

Karim Virani, Chief Commercial Officer bij Rangers FC, zei: We beseffen hoe belangrijk het is om onze spelers en staf te beschermen en hen in staat te stellen kwesties met betrekking tot de sector te bespreken in een gastvrije en begripvolle omgeving.

Dat de sessies worden geleid door oud-spelers is een groot voordeel, het gaat verder dan het bespreken van de spelregels en voegt dat belangrijke element van herkenbaarheid toe.

We zijn Kindred – met wie we een positieve, langdurige relatie hebben – dankbaar voor het financieren van de sessies die ons helpen het voortouw te nemen in Schotland op dit gebied.

Sam Mead, algemeen directeur van Kindred Group in het Verenigd Koninkrijk, voegde hieraan toe: Kindred wil een duurzaam bedrijf runnen dat erop gericht is dat mensen zich veilig kunnen vermaken.

Daarom hebben we onze betrokkenheid niet alleen bij dit project met Rangers herbevestigd, maar ook bij onze Journey towards Zero.

Daarnaast investeren we aanzienlijk in onze technologie om onze geavanceerde detectiesoftware verder te ontwikkelen.

Dit, gecombineerd met een grotere nadruk op educatie en veiliger kansspelberichten, zal Kindred helpen zijn toonaangevende model van sponsoring vooruit te helpen, waar clubs en hun gemeenschappen van profiteren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.