Spelinspektionen beveelt Cashalot-operator zich terug te trekken uit Zweden

Home » Spelinspektionen beveelt Cashalot-operator zich terug te trekken uit Zweden

De Zweedse toezichthouder Spelinspektionen heeft Cashalot-operator Indigo Soft bevolen zich terug te trekken uit de markt, nadat ze had vastgesteld dat het zich richtte op Zweedse klanten zonder vergunning.

Zweedse channeling vanaf 2019 De toezichthouder zei dat het een zaak had geopend tegen Indigo met een Curaçaose vergunning, nadat het vermoedde dat het zijn diensten op Zweden had gericht, ondanks dat het geen vergunning had.

Spelinspektionen ontdekte toen dat zowel de Cashalot-website als de aangesloten bedrijven die deze promoten, Zweedstalig marketingmateriaal gebruikten.

Zweedse klanten werden niet geblokkeerd om zich aan te melden, wat voldoende zou zijn om te bepalen dat Cashalot niet op Zweden was gericht.

De toezichthouder gaf Indigo de kans om te reageren, maar kreeg geen reactie.

Of het spel zichtbaar op de Zweedse markt is gericht of niet, is bepalend voor de vraag of de kansspelwet van toepassing is op online games, aldus de toezichthouder.

Volgens de strategie van de toezichthouder om activiteiten zonder vergunning aan te pakken, die in december vorig jaar werd gepubliceerd, is het bevel om de markt te verlaten de eerste stap in het handhavingsproces.

Degenen die zich niet aan de regels houden, worden vervolgens beboet en als dit de operator niet afschrikt, wendt hij zich tot de politie.

Spelinspektionen kan ook een gerechtelijk bevel aanvragen om betalingsproviders te blokkeren van het verwerken van transacties voor deze sites.

Dit bevel om de markt te verlaten, komt omdat het land een grote verandering overweegt in zijn benadering van exploitanten zonder vergunning.

Hoewel de regelgever momenteel alleen actie onderneemt tegen exploitanten zonder vergunning die zich richten op Zweedse klanten, werd in een recent overheidsrapport aanbevolen dat de bevoegdheden om illegaal gokken te stoppen, zouden moeten worden uitgebreid tot alle sites die Zweedse klanten zonder vergunning accepteren.

Deze aanpak zou vergelijkbaar zijn met de aanpak die onlangs in Nederland is geïntroduceerd toen dat land zijn online gokmarkt opende.

Na die beleidswijziging kondigden een aantal operators zoals Entain, Kindred, 888 Betsson, LeoVegas en Casumo aan dat ze Nederlandse klanten zouden blokkeren.

Spelinspektionen heeft 22 exploitanten zonder vergunning bevolen om de markt te verlaten sinds de opening begin 2019.

Dat omvat 10 bestellingen die in juni 2020 zijn uitgegeven en drie in mei van dit jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.