Sega Sammy Holdings werd zwaar getroffen door de pandemie van het coronavirus en meldde dat de winst van april 2020-maart 2021 met meer dan 90 procent was gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar.

De winst die toe te rekenen is aan eigenaren van moedermaatschappij van JPY 1,27 miljard (US $ 11,7 miljoen).

Dit was te wijten aan een groepsbrede omzetdaling van 24,2 procent of JPY278 miljard.

In de verklaring van het bedrijf werd opgemerkt dat: In de resort sector daalde de vraag naar zowel binnenlandse als buitenlandse reizen wat resulteerde in een drastisch verminderd aantal toeristen als gevolg van de impact van Covid-19 en reisbeperkingen die door elk land werden opgelegd.

Sega Sammy constateerde enig herstel in het binnenlands toerisme in de periode van juli tot december 2020 met de steun van de controversiële subsidiecampagne ‘Go To Travel’ van de regering.

Dit verdampte echter in het eerste kwartaal van 2021 met de heropleving – op veel grotere schaal dan voorheen – van de pandemie. Paradise City beheerd door het filiaal Paradise Segasammy zag in het kalenderjaar 2020 een daling van slechts 33,8 procent en het gastaantal slechts 45,5 procent, vergeleken met het voorgaande jaar (De financiële rapportageperiodes tussen de twee bedrijven komen niet overeen)

Over het geheel genomen bedroeg de netto-omzet in het resort segment van Sega Sammy Holding 6,3 miljard JPY, een daling van 39,7 procent en bedroegen de verliezen bijna 9 miljard JPY.

Wat de Pachinko industrie betreft, werd de vraag van klanten naar nieuwe machines getemperd door pandemie gerelateerde opschortingen en bedrijfssluitingen.

De industrie wordt ook beïnvloed door strengere regels voor de gok aspecten van de automaten waarvoor een aantal herontworpen elementen nodig zijn.

De totale omzet in dit segment bedroeg JPY 53,2 miljard een daling van 51 procent en het leverde een verlies op van JPY 11,3 miljard.

Sega Sammy werd alleen gered van verliezen voor de hele groep door zijn videogamesegment en andere verkopen en investeringen.

Het is daarom niet verrassend dat het zijn entertainmentinhoudsactiviteiten beschrijft als het belangrijkste groeigebied voor de toekomst en zegt dat het actief in dit gebied zal investeren om zijn inkomsten wereldwijd uit te breiden, gezien de verwachte uitbreiding van de wereldwijde games markt.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.