Badminton Europe heeft Sportradar Integrity Services ingeschakeld om de sport te beschermen tegen matchfixing, aangezien deze laatste ‘groeiend bewijs’ vindt van integriteitsbedreigingen.

Door gebruik te maken van de 15-jarige substantiële ervaring en expertise van Sportradar Integrity Service, zal Badminton Europe profiteren van het Universal Fraud Detection System van de data- en analyseprovider.

Met behulp van de UFDS zal Sportradar weddenschappen volgen en rapporteren voor badmintonkampioenschappen in de BEC Championships, BEC International Challenge, BEC International Series en BEC Future Series.

Deze overeenkomst toont de toewijding van Badminton Europe om de dreiging van matchfixing aan te pakken zegt Brian Agerbak, secretaris-generaal bij Badminton Europe.

Door de expertise van Sportradar Integrity Services aan boord te brengen om onze competities te volgen via hun UFDS-platform, hebben we nu waardevol inzicht in de gokmarkten die worden aangeboden en activiteiten die plaatsvinden op onze toernooien op mondiaal niveau, en onze toernooien worden gestimuleerd door deze beveiligingen te hebben.

Een ‘advanced and proven bet monitoring system’, de UFDS is onafhankelijk beoordeeld en geverifieerd door experts op het gebied van sportweddenschappen en integriteit.

Het wereldwijde team van integriteitsspecialisten van Sportradar Integrity Services analyseert wedstrijden op afwijkingen en eventuele verdachte wedstrijden zullen worden gerapporteerd aan Badminton Europe.

Het bedrijf heeft meer dan 6.000 verdachte matches gedetecteerd gedurende zijn 15 jaar ervaring met het monitoren van weddenschappen en het verlenen van integriteitsdiensten, waarvan meer dan 600 alleen al in 2020.

We zijn verheugd om deze overeenkomst met Badminton Europe te ondertekenen om de integriteit van Europese badmintoncompetities te ondersteunen, voegt Andreas Krannich, Managing Director bij Sportradar Integrity Services.

Bij Sportradar zijn we de afgelopen jaren getuige geweest van groeiend bewijs van wereldwijde matchfixing in een hele reeks sporten, en het is nu meer dan ooit van vitaal belang dat er strenge integriteitsmaatregelen worden genomen.

Sportradar Integrity Services heeft een bewezen staat van dienst op dit gebied en de UFDS-services die via deze overeenkomst worden geleverd, zullen Badminton Europe aanzienlijke hulp bieden bij het identificeren en verminderen van alle vormen van gokgerelateerde integriteitsrisico’s.

Badminton Europe voegt zich bij een reeks andere sportautoriteiten in de klantenportefeuille van Sportradar Integrity Service, waaronder de International Table Tennis Federation (ITTF), de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB), het Nederlands Olympisch Comité* Nederlandse Sportfederatie (NOC*NSF) en de Zweedse Voetbalbond (SvFF).

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.