Sportradar tekent exclusieve overeenkomst voor gegevensrechten voor weddenschappen met UEFA

Home » Sportradar tekent exclusieve overeenkomst voor gegevensrechten voor weddenschappen met UEFA

Sportradar zal de gegevensrechten voor weddenschappen verdelen over UEFA’s portfolio van competities, waaronder de iconische UEFA Champions League en UEFA European Championships.

Sportradar, een toonaangevend wereldwijd sporttechnologiebedrijf dat meeslepende ervaringen creëert voor sportfans en gokkers, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf zal optreden als de exclusieve geautoriseerde verzamelaar en distributeur van UEFA-gegevens voor kansspeldoeleinden, evenals zijn rol als UEFA’s officiële integriteitspartner.

UEFA

Sportradar heeft de exclusieve overeenkomst binnengehaald na UEFA’s eerste competitieve aanbestedingsproces voor zijn datadistributierechten voor kansspel doeleinden.

De overeenkomst heeft betrekking op 1.550 wedstrijden van het seizoen 2021/22 tot het einde van het seizoen 2023/24 in alle UEFA-accommodaties, waaronder UEFA EURO 2024, de Europese kwalificatiewedstrijden, de UEFA Nations League, de UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, UEFA Super Cup, UEFA Women’s Champions League en UEFA Women’s EURO 2022, Under-21s en UEFA Futsal Champions League en UEFA Futsal EURO Championship.

De aankondiging komt op het moment dat het bestuursorgaan van het Europese voetbal ernaar streeft de waarde van zijn wedstrijdgegevens te maximaliseren en de wereldwijde betrokkenheid bij voetbalfans te vergroten.

Via zijn wereldwijde netwerk van meer dan 900 bookmaker klanten biedt Sportradar toegang tot voetbalfans in 120 verschillende landen over de hele wereld.

Carsten Koerl, Chief Executive Officer van Sportradar, zei: Sportradar heeft meer dan 20 jaar ervaring met het verzamelen en bouwen van waardevolle producten uit voetbalwedstrijdgegevens en nu, als ’s werelds toonaangevende sporttechnologiebedrijf, zijn we de enige organisatie met de technologische capaciteiten en unieke middelen om de groei van een van de grootste federaties in de wereldwijde sport echt te ondersteunen.

Voetbal blijft de meest populaire sport ter wereld en we zijn buitengewoon verheugd dat de UEFA Sportradar heeft geselecteerd in hun competitieve proces.

We kijken ernaar uit om nauw met hen samen te werken om hun betrokkenheid bij de gokindustrie te ondersteunen.

Guy-Laurent Epstein, UEFA Marketing Director, zei: We zijn erg blij om deze samenwerking aan te gaan met Sportradar, een wereldleider in het leveren van sportgegevens.

Het volgt op een langdurige samenwerking met het bedrijf als onze officiële integriteitspartner en het sluit aan bij onze recente aankondiging van Bwin als de eerste kansspelpartner voor een van onze competities.

De combinatie van de twee partnerschappen stelt de UEFA in staat om opener met de sportweddenschappen om te gaan, wat meer toegang geeft tot marktinformatie en ondersteuning vanuit zowel een sportintegriteit als een commercieel perspectief.

Als onderdeel van deze overeenkomst breiden UEFA en Sportradar hun langdurige samenwerking op het gebied van integriteit uit, waaronder nu speciale inlichtingen en onderzoeksdiensten ter ondersteuning van de UEFA-eenheid voor anti wedstrijdvervalsing.

Sportradar zal de UEFA ook blijven voorzien van zijn robuuste en bewezen diensten voor het monitoren van weddenschappen om de integriteit van de UEFA en de competities van haar aangesloten bonden te beschermen, zoals het de afgelopen 12 jaar heeft gedaan, om de sport te vrijwaren van matchfixing activiteiten.

De overeenkomst met de UEFA blijft de bestaande portefeuille van voetbalrechten van Sportradar versterken, waaronder spraakmakende partnerschappen met de Asian Football Confederation (AFC) en de South American Football Confederation (CONMEBOL).

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.