Sportradar heeft zijn Initial Public Offering (IPO) bevestigd, met als doel om $ 504 miljoen op te halen door middel van zwevende aandelen, naast nog eens $ 159 miljoen via gelijktijdige onderhandse plaatsingen.

Het in Zwitserland gevestigde sportdata- en technologiebedrijf zal 19 miljoen aandelen aanbieden tegen een prijsklasse van $ 25 tot $ 28, waarbij de gelijktijdige private plaatsingen plaatsvinden bij Eldridge, entiteiten die zijn aangesloten bij Radcliff Management en andere investeerders.

Aandelen die in de PIO zijn geïntroduceerd en onderhandse plaatsing vertegenwoordigen 2,3% van het uitstaande bedrag van Sportradar, met het hoofdkantoor in St. Gallen, en het bedrijf heeft momenteel een marktwaarde van $ 29,4 miljard in het midden van de voorgestelde bandbreedte.

Sportrdar zal zijn notering op de Nasdaq Global Market voltooien onder het tickersymbool SRAD, waarbij de banken JP Morgan, Morgan Stanley, Citigroup en UBS Investment Bank het voorgestelde aanbod ondersteunen als leidende book-running managers.

Daarnaast zullen BofA Securities, Deutsche Bank Securities, Jefferies en Canaccord Genuity optreden als aanvullende joint-book running managers.

JP Morgan en Morgan Stanley zijn echter de enige financiële instellingen die bij de beursgang betrokken zijn en die kopieën mogen verspreiden van een voorlopig prospectus, waarmee het aanbod zal worden gedaan.

Sportradar bevestigde vorige maand voor het eerst zijn voornemen om een ​​beursgang na te streven door een registratieverklaring op formulier F-1 in te dienen bij de Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot een openbare verhandeling van zijn gewone aandelen.

De beslissing van het bedrijf om openbaar te handelen op de Nasdaq volgt dit jaar een sterk momentum, na een wereldwijde expansie in verschillende markten en met name de VS, aangewakkerd door de groei van de sportweddenschappen in het land.

Sportradar levert business-to-business datadiensten aan bedrijven die actief zijn in de sector – met een portfolio van meer dan 900 operator partners en levert aan 85% van de Amerikaanse gevestigde sportweddenschappen en is ook een partner van een aantal grote Amerikaanse sportcompetities.

Deze sportieve klanten zijn onder meer de National Basketball Association (NBA), National Hockey League (NHL), Major League Baseball (MLB), NASCAR en de Baltimore Ravens en New York Jets van de National Football League (NFL) in de VS, terwijl ze ook samenwerkingen met FIFA en UEFA.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.