Stats Perform heeft toegezegd een geavanceerd monitoringsysteem te ontwikkelen om misbruik van sociale media op alle sportmarkten aan te pakken en te verminderen.

Het sportstech-bedrijf is een samenwerking aangegaan met data-ethiekspecialist Signify Group om een ​​nieuw headline-partnerschap tot stand te brengen, waarvan wereldwijde sport- en mediabelanghebbenden profiteren.

De samenwerking gaat van start wanneer regeringen, atleten en sportorganisaties sociale-mediaplatforms en online-uitgevers oproepen om drastische maatregelen te nemen om misbruik uit te bannen.

Stats Perform erkent dat het veld van sportintegriteit moet worden uitgebreid om meer aandacht voor dit probleem te krijgen, vooral gezien de impact ervan op sport en zijn deelnemers, lees de oproep tot actie van Stats Perform.

Als gevolg hiervan zal onze Integrity Unit samenwerken met Signify om het probleem direct aan te pakken, gebruikmakend van AI en Machine Learning om misbruik in realtime te monitoren en te identificeren.

Stats Perform wil zijn AI-sportinnovatie en -intelligentie benutten om de monitoringmogelijkheden van Signify’s Threat Matrix te verbeteren om online misbruik op een realtime schaal te detecteren.

Het project heeft tot doel de Threat Matrix-services uit te breiden om houders van sportrechten, teams, spelersverenigingen, internationale federaties en bestuursorganen te ondersteunen met een tool om misbruikers te ontmaskeren en trends, tactieken en technologie te identificeren die worden gebruikt om online haat te sturen.

Ons integriteitswerk bij Stats Perform richt zich op de bescherming van sport en dat geldt ook voor atleten en andere deelnemers, aldus Stats Perform CEO Carl Mergele, sport staat onder toenemende druk van fans en sponsors om morele en sociale verantwoordelijkheid te tonen en onze samenwerking met Signify Group zal leiden tot de inzet van baanbrekende aI om spelers, atleten en officials te beschermen tegen online racistisch, homofoob, seksistisch en ander misbruik.

We zijn erg trots om dit aanbod aan onze klanten aan te bieden en het past perfect bij onze benadering van sportintegriteit en onze bredere ESG-verplichtingen.

Toegevoegd aan de sportmonitoringsportfolio van Stats Perform, voorziet Threat Matrix in proactieve monitoring van miljoenen open-source social media-berichten op een groot aantal platforms.

Bestaande mogelijkheden omvatten beeld- en emoji-herkenning, evenals identificatie van beledigende woorden, termen en godslastering in meerdere talen.

Threat Matrix-ontwikkelaar Signify onderstreepte dat het systeem de afgelopen twee jaar is gebouwd op basis van een evidence-based en verdedigbare deskundige benadering van de screening en beoordeling van ongepaste, bedreigende en ongewenste communicatie gericht op publieke figuren.

Het monitoringsysteem van Signify is door FIFA- en Premier League-clubs toegepast om online haat tegen spelers te onderzoeken.

Bovendien gebruikte de Professional Footballer’s Association (PFA) Threat Matrix om de meest uitgebreide studie in zijn soort uit te voeren naar online misbruik, waarbij analyses werden uitgevoerd van meer dan zes miljoen tweets in het seizoen 2020-21 – waarbij duizenden berichten werden verwijderd en accounts werden verbannen uit de sociale media platform.

Jonathan Hirshler, CEO van Signify, merkte op: We zijn verheugd om samen te werken met Stats Perform om Threat Matrix aan te bieden aan hun ongeëvenaarde klantenportfolio.

De combinatie van de expertise van de sportindustrie van Stats Perform en de op maat gemaakte, door AI aangedreven proactieve monitoring- en analysemogelijkheden van Threat Matrix, biedt belanghebbenden in de sport een toonaangevende oplossing om hun atleten en personeel te beschermen tegen online bedreigingen en discriminerend misbruik.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.