STS maakt gebruik van Entain om IP-rechten van de UEFA te verwerven

Home » STS maakt gebruik van Entain om IP-rechten van de UEFA te verwerven

De Poolse exploitant van sportweddenschappen STS heeft de rechten verworven voor de UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League in Polen voor de campagne 2023/24.

Volgens de bepalingen van de overeenkomst zal het Poolse sportsbookmerk het merk dit seizoen kunnen activeren voor lokale marketingactiviteiten in het hele land. STS is van plan de rechten te gebruiken om dit seizoen verschillende digitale marketingcampagnes te creëren, aangezien het in de Entain-merkenstal terechtkomt en zijn greep op de Poolse markt blijft handhaven.

Entain stemde ermee in om ongeveer £ 750 miljoen te betalen voor STS Group en sloot de deal in augustus.

De in Londen genoteerde operator heeft al lang een overeenkomst met de UEFA als het gaat om de UEL en UECL. Paweł Rabantek, CMO bij STS, legt uit: STS is al jaren het bekendste en meest herkenbare merk onder de bookmakerbedrijven in Polen.

De mogelijkheid tot synergie in marketingactiviteiten na de overname door Entain brengt voor ons een aantal voordelen met zich mee, waardoor we onder meer deze positie kunnen versterken.

Ik ben blij dat we vanaf de eerste speeldag alle mogelijke advertentievoordelen voor zowel de UEFA Europa League als de UEFA Europa Conference League hebben kunnen implementeren.

Tegelijkertijd kan ik nu al aankondigen dat de voordelen van de samenwerking ook merkbaar zullen zijn voor fans en onze klanten, onder meer door de mogelijkheid om kaartjes te winnen via aantrekkelijke promotiecampagnes die we plannen.

De UEL en UECL-groepsfasen gingen deze week van start, met hoogtepunten als Liverpool die het Oostenrijkse LASK met 3-1 versloeg en West Ham Backa Topola met 3-1 versloeg. Zrinjski Mostar zorgde voor een schok toen hij van een 3-0 achterstand kwam en AZ Alkmaar met 4-3 versloeg, terwijl het Poolse Legia Warschau Premier League-team Aston Villa van streek maakte en hen met 3-2 versloeg.

STS, in de Entain-groep, zal opereren onder de joint-venture-dochteronderneming van Entain CEE, ondersteund door EMMA Capital, de Entain CEE-onderneming werd afgelopen zomer opgericht, na de aankoop van het Kroatische SuperSport voor £ 690 miljoen.

Entain behoudt een meerderheidsbelang van 75% in de organisatie die is opgericht in samenwerking met EMMA Capital.

Toch kwam de overname niet zonder controverse tot stand, aangezien Entain-investeerder Eminence Capital het bestuur bekritiseerde omdat het een bookbuild van £600 miljoen had toegestaan om de overname van STS Group te financieren.

Ricky Sandler, CEO van Eminence Capital, hield zich niet in met zijn verbijsterde opmerkingen over de bookbuild voor de deal.

Hij schreef: We kunnen u verzekeren dat deze specifieke aandeelhouder verontwaardigd is en in het licht van de beweging in de aandelenkoers van het bedrijf staan we duidelijk niet alleen in dat sentiment.

Eminence zal haar stem blijven laten horen in een poging ervoor te zorgen dat het bestuur en het management van Entain geen verdere waarde-destructieve beslissingen nemen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.