Svenska Spel steunt Grassroots-uitbreiding van Esportshall

Home » Svenska Spel steunt Grassroots-uitbreiding van Esportshall

Svenska Spel heeft aangekondigd dat het de uitbreiding van Esportshall, de toonaangevende organisatie voor coaching en mentoring op het gebied van esports in Zweden, gaat financieren.

De Zweedse staatsloterij wordt de hoofdsponsor van de nieuwe Grassroots Cup-toernooien van Esportshall, een amateurserie die de volgende generatie Zweedse talenten wil ontdekken in alle belangrijke formaten van competitief gamen.

Esportshall is opgericht door voormalig CSGO-speler Tommy Potti Ingemarsson als de eerste door de gemeente ondersteunde trainingsfaciliteit voor esports in de stad Uddevalla in de regio Vastra.

Esportshall heeft zijn faciliteiten in heel Zweden uitgebreid en wordt ondersteund door Corsair, Lenovo en Intel.

We hebben meer basisbewegingen in Zweden nodig om e-sports te laten groeien en bloeien tot hun volledige potentieel.

De afgelopen jaren heeft de Elite Series met succes bijgedragen aan de versterking van de Zweedse e-sport.

Ingemarsson heeft gereageerd De elite-serie heeft al zowel spelers als teams voortgebracht die een hoog internationaal niveau handhaven.

Daarom hebben we meer amateurcompetities nodig die e-sports blijven versterken en beginners de kans geven om te concurreren en zich te ontwikkelen.

Daarom zijn we blij dat we nu onze samenwerking met Esportshall en Svenska Spel kunnen presenteren.

Svenska Spel zal dit najaar een Grassroots Cup-toernooischema lanceren met evenementen die samenvallen met de bredere Elite Series-tour van Esportshall.

Svenska Spel wil betrokken zijn bij de ontwikkeling van Zweedse e-sports, van de basis tot de elite.

We zijn dan ook erg blij dat we kunnen deelnemen en deze grassroots cups bij Esportshall samen met de Elite Series mogelijk kunnen maken.

Om de jongere spelers een duidelijke context te geven om e-sports te beoefenen, waar ook het verenigingsleven aanwezig is, denken we dat het belangrijk is voor de toekomst voor de Zweedse e-sports, aldus Jimmy Sandberg, sponsorprojectmanager bij Svenska Spel.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.