Arena Sport, eigendom van Telekom Srbija, heeft de uitzendrechten verworven voor de Engelse Premier League in de Balkan.

Volgens de voorwaarden van de zesjarige deal, die loopt van 2022/23 tot 2027/28, zal Arena Sport alle 380 wedstrijden per seizoen vertonen, ter vervanging van rivaliserende omroep Sportklub als houder van de Premier League-rechten in de regio.

Sportklub, eigendom van United Media, voerde de Engelse topvlucht van 2019/20 tot 2021/22 en verwierf de rechten van IMG. Nebojsa Zugic, directeur van de Arena Channels Group, legt uit: Telekom Srbija, een leider op het gebied van telecommunicatie en multimedia in dit deel van Europa, staat stevig achter Arena Channels Group.

We geloven dat dit een grote overwinning is voor ons allemaal. De Premier League is de top van het wereld clubvoetbal en het is een groot voorrecht om die in ons aanbod te hebben.

Ondertussen heeft iQiyi Sports de rechten op de Engelse Top voetbal in China binnengehaald en heeft het de exclusieve digitale mediarechten overgenomen in een vierjarige overeenkomst van 2021/22 tot 2024/25 nadat de deal met PP Sports mislukte, met de premier League moet de lineaire rechten in de regio nog toekennen.

Als onderdeel van de samenwerking zal de omroep elk seizoen live verslag doen van alle wedstrijden, de overeenkomsten zijn de laatste in een lange reeks van verlengingen van de Premier League, nadat de competitie in mei een aanbesteding uitschreef in meer dan 40 Europese en Centraal-Aziatische landen.

Meest recent heeft de abonnements sportstreamingdienst DAZN de rechten op de Premier League in Spanje vernieuwd terwijl de Nordic Entertainment Group de rechten op de Engelse topklasse heeft verworven in Nederland, Polen, Estland, Letland en Litouwen.

Elders behield Telenet de rechten op de Premier League in België en sloot Canal Plus een deal in Frankrijk, Tsjechië en Slowakije.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.