Telenet behoudt de rechten op de Engelse Premier League in België voor nog eens drie jaar.

Onder de voorwaarden van de verlenging, die loopt van de seizoenen 2022/23 tot 2024/25, zal Telenet wedstrijden van de Engelse top blijven vertonen via zijn betaaltelevisie Play Sports-kanalen en Play Sports Open in het Nederlandse taalgebied van Vlaanderen.

Stefaan Kestens, Senior Manager Acquisitie, Product en Sponsoring bij Play Sports, licht toe: Met Play Sports zullen we ons blijven concentreren op het leiden van competities in het voordeel van onze klanten en we streven ernaar om de meest uitgebreide sportverslaggeving in Vlaanderen te bieden.

Uiteraard speelt de Premier League hier een zeer belangrijke rol in, we zijn dan ook verheugd dat we de rechten voor de beste voetbalcompetitie ter wereld met nog eens drie seizoenen hebben kunnen verlengen.

Het stelt ons niet alleen in staat om onze fans toegang te geven tot live wedstrijden, maar ook om rapportages en achtergrondinformatie van de hoogste kwaliteit te blijven garanderen.

Gedurende de vijf voorgaande jaren van zijn contract heeft Telenet de Franse taalrechten in sublicentie gegeven aan Voo en zal naar verwachting een gelijkaardige regeling treffen met een Franse omroep wanneer zijn nieuwe contract ingaat.

De Chief Media Officer van de Premier League, Paul Molnar, voegde eraan toe dat Play Sports marktleidende sportverslaggeving heeft geproduceerd, met meer live wedstrijden dan ooit tevoren’ en ‘uitstekende’ berichtgeving.

De aankondiging volgt op de overname door Nordic Entertainment Group van de Premier League-rechten in vijf nieuwe regio’s, waaronder Nederland, Polen, Estland, Letland en Litouwen.

De ‘baanbrekende deal, die loopt van 2022 tot 2028, breidt de langdurige samenwerking van de omroep met de Premier League uit naar negen Europese landen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.