Tony Adams identificeert gokken als grootste zorg voor nieuwe generatie voetballers

Home » Tony Adams identificeert gokken als grootste zorg voor nieuwe generatie voetballers

Voormalig Arsenal Captain en Sporting Chance-oprichter Tony Adams heeft probleemgokken geïdentificeerd als de grootste verslavingszorg voor de huidige en volgende generaties voetballers.

Sprekend op Bryony Gordon’s Mad World-podcast voor The Telegraph, schetste de ex-speler zijn mening dat gokken een grotere verslavingsdreiging vormt voor voetballers dan drugs en alcohol.

Op basis van zijn eigen ervaring met verslaving – in zijn geval alcohol richtte Adams Sporting Chance op als een in het VK geregistreerde liefdadigheidsinstelling om gespecialiseerde behandeling, opleiding en hersteldiensten te bieden aan atleten.

De nieuwe generatie kan niet het niveau van alcohol consumeren dat ik deed, en spelen op dat niveau, het is nu gewoon niet gedaan, legt hij uit in de podcast.

In mijn ervaringen met Sporting Chance, dat nu 21 jaar oud is, is het bij de meeste mensen die we krijgen, als het huidige spelers zijn, gokverslaving.

Gokverslaving is degene die vrij veel epidemisch is in het professionele voetbal.

In rugby league heb je medicijnen op recept die vrij veel voorkomen, in verschillende sporten, cocaïne.

Maar als je het hebt over professionele voetballers, is hun favoriete drug zeker niet alcohol als ze aan het spelen zijn.

Adams schetste verder zijn mening dat, hoewel er een deel van de samenleving is dat blij is met het plaatsen van kleine weddenschappen, er anderen zijn die verliezen zullen najagen en hun huis gaan verpanden om een ​​weddenschap te betalen, of hun kerstgeld inpikken en gaan en heb een weddenschap, waarbij hij deze ervaringen correleerde met zijn eigen gevechten met alcoholisme.

Gezien zijn ervaring met zijn liefdadigheids instelling Sporting Chance, verklaarde Adams dat van de vier sporters die hij onlangs in de Sporting Chance-kliniek heeft ontmoet, er één een huidige voetballer was die hij beschreef als een gokverslaafde.

Vorig jaar rond deze tijd onthulde Sporting Chance dat 60% van zijn patiënten destijds professionele atleten waren die problemen hadden met gokverslaving en beweerde dat gokgerelateerde schade drugs en alcohol had overschaduwd als de meest voorkomende vorm van verslaving waarmee sporters worden geconfronteerd .

De opmerkingen van de voormalige speler komen omdat de relatie tussen voetbal en wedden onder toenemende publieke en politieke controle staat, met een verbod op sponsorovereenkomsten tussen clubs en exploitanten als een waarschijnlijk resultaat van de herziening van de Gambling Act uit 2005.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.