Top 10 van meest ondergewaardeerde pokermoves in Texas Hold’em

Home » Top 10 van meest ondergewaardeerde pokermoves in Texas Hold’em

Hoewel het niet mogelijk is om alle strategieën in één artikel te behandelen, aangezien er veel boeken over dit onderwerp zijn geschreven, zal ik mijn best doen om u tips te geven over hoe u Texas Hold’em in verschillende situaties kunt spelen om veelgemaakte fouten te voorkomen en profiteer van je tegenstanders.

Laten we echter, voordat we in specifieke zetten springen, beginnen met een concrete starthand waarbij veel spelers hun geld op tafel laten liggen.

10. Ga ervoor met Aas-Koning Er zijn veel meningen en mythes over het spelen van AK op de juiste manier, waarbij sommige mensen zweren altijd te verliezen met deze hand. Het is echter gemakkelijk om wat wiskunde te doen en te bewijzen dat dit een van de krachtigste starthanden is. Zelfs tegen een zeer sterke range van bijvoorbeeld TT + en AJ +, heeft Ace-King 55% equity, en we houden niet eens rekening met mogelijke blufs en zwakkere handen die veel spelers zullen hebben. Het is natuurlijk gemakkelijk om de illusie uit te leggen, omdat onze hersenen tijden onthouden die we verliezen met een sterke hand, en snel vergeten wanneer we winnen, alleen maar omdat we denken dat het “bedoeld” was om te gebeuren. Dat gezegd hebbende, er is geen reden om terug te schrikken voor het spelen van een grote pot met AK, en meestal zou je moeten proberen al je geld preflop in te zetten.

9. Donk-weddenschappen Hoewel het nog niet veel wordt gebruikt, maakt de beschikbaarheid van GTO-oplossers deze stap steeds populairder, en dat is geen verrassing. Als het correct wordt gebruikt, kan het een machtig wapen zijn en je tegenstanders in ongemakkelijke situaties brengen. Ook al is het gebruikelijk om de hele range te checken voor een preflop agressor, je kunt ervoor kiezen om jezelf te leiden, en dat wordt een donk bet genoemd. Je kunt natuurlijk alleen donk-betten als je uit positie bent, aangezien je als eerste moet zijn om te handelen. Je zou het moeten doen als je een duidelijk range-voordeel hebt op de flop en je tegenstander waarschijnlijk zal checken. Als dat het geval is, door zelf in te zetten, ontzeg je zijn kans om een ​​gratis kaart te nemen, wat uitstekend is, aangezien je de pot wilt opbouwen als je een range-voordeel hebt.

8. 3-weddenschappen 3-betten is een veel gebruikelijker spel dan donkbetten maar ook veel kritischer, dus het is noodzakelijk om het goed te doen. Het is ook van vitaal belang om onderscheid te maken tussen strategieën voor IP- en OOP-spel, aangezien uw aanpak in deze situaties totaal anders zou moeten zijn.

Donkbetten ( uitleg specifiek)

Donkbetten, dus leaden naar de preflop aggressor wordt al sinds jaar en dag bestempeld als één van de grootste fouten die je kunt maken als beginnende speler. Donkbetten zorgt er namelijk voor dat je de kans verspilt om als laatste te handelen (namelijk na een continuation bet van de tegenstander). Tegenwoordig wordt de donkbet eigenlijk weer wat vaker gebruikt, zeker door spelers op het hoogste niveau.

Het belangrijkste is echter dat u uw bereik aanpast op basis van uw tegenstanders. Als je merkt dat iemand teveel foldt, voeg dan meer blufs toe aan je 3-bet range, en als een bepaalde tegenstander helemaal niet fold, 3-bet je gewoon met value holdings. Zo eenvoudig is het.

7. Knijpen Net als bij 3-betten, kan “squeezen”, mits correct gebruikt, veel potten winnen zonder de flop te zien. Als iemand raist en een andere speler die voor jou raist, kun je squeeze, wat betekent dat je over de top raiset. De zet is uitzonderlijk effectief omdat de eerste raiser niet durft te callen omdat hij een andere speler achter zich heeft en geen multi-way pot wil spelen. Als de eerste raiser echter fold, krijgt de speler die overblijft niet zo goede odds als hij zou zijn als de eerste speler zou callen, dus hij zal ook vaak folden. Dit is de reden waarom je deze zet zou moeten gebruiken om veel onbetwiste potten te plukken. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen en minimaal 4x de initiële raise te maken en de juiste handen te gebruiken, waarbij vaak enkele blokkers voorkomen.

6. Slowplay Slowplaying moet niet worden verward met een slowroll, wat een handeling is waarbij je je tegenstander laat geloven dat hij gaat winnen bij een showdown en dan een betere hand laat zien om hem te plagen of hem zelfs voor de gek te houden. Dat is een toneelstuk dat je helemaal moet vergeten.

Slowplaying is echter een heel ander verhaal en kan je helpen meer geld te winnen door te checken met een dominante hand met de bedoeling dat je tegenstander bluft of hem een ​​beetje laat inhalen. Je zou het moeten doen als je een extreem sterke hand flopt, wat zeer onwaarschijnlijk is dat hij outdrawn wordt, zelfs als je een vrije kaart aan je tegenstander geeft. Dit spel wordt ook met succes gebruikt wanneer u een groot deel van de mogelijke sterke holdings van uw tegenstander blokkeert, terwijl hij waarschijnlijk gewoon zal folden voor uw inzet.

Ik zou alleen slowplaying aanraden op echt droge boards, want als het board is aangesloten, is er gewoon een te groot risico dat je tegenstander verbetert naar een betere hand.

5. Drijvend Floaten is wanneer je de bet van je tegenstander callt met een erg zwakke hand met de bedoeling om later te bluffen. Dus als je een flushdraw hebt en besluit om een ​​bet te callen, is deze niet floot, je callt gewoon met een draw, dus het is essentieel om het verschil te begrijpen. In de afgelopen jaren hebben veel trainingssites zoals Red Chip poker de voordelen van dit spel uitgelegd en aan het playbook toegevoegd. Onthoud echter dat je nooit tegen meerdere tegenstanders moet zweven, want dat is gewoon een te groot risico. In plaats daarvan zweef je alleen tegen een enkele speler als je in positie bent en een voldoende grote stapel hebt om later te bluffen.

4. Gokken met een lage waarde Inzetten met een lage waarde betekent wedden in een situatie waarin je geen erg sterke hand hebt, maar weet dat je een call kunt krijgen van een nog zwakkere die je tegenstander afhoudt. Dit zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren op een bord met veel gemiste trekkingen, aangezien andere spelers je daar in ieder geval een deel van de tijd op kunnen zetten. In deze situatie kun je wegkomen door zelfs een tweede paar op meerdere straten in te zetten, maar alles hangt af van de slechterik. Als je speelt tegen een speler die bekend staat als “Calling Station”, moet je deze zet zo vaak mogelijk gebruiken.

3. Probe weddenschap Probe-betten is een spel waarbij je besluit om op de turn in te zetten terwijl je uit positie bent in een preflop-raiser, die besloot terug te checken op de flop. Naar mijn mening is het een van de meest onderbenutte moves in poker. Door op de turn in te zetten, kun je de pot in één keer winnen of een zeer winstgevende blufplek creëren voor de river waar veel spelers tot op de dag van vandaag massaal folden. Als vuistregel geldt dat als je tegenstander besluit om terug te checken op de flop op een zelfs op afstand aangesloten board, je moet gaan schieten.

2. Controleer het verhogen Check-raisen kan niet alleen worden gebruikt om op dat moment veel potten te winnen, maar ook voor grote enorme potten met gemaakte handen en veel winstgevende blufkansen creëren als je het niet weet. Het is echter belangrijk om deze zet alleen te gebruiken als je echt sterke handen kunt vertegenwoordigen, dus kies de borden dienovereenkomstig. Het is ook essentieel dat je zowel handen als blufs hebt gemaakt in je range om niet te worden uitgebuit door oplettende spelers. In principe zou je spelers moeten aanvallen die te vaak gokken en spelers die te veel folden wanneer ze geconfronteerd worden met agressie, en je range dienovereenkomstig aanpassen. Als je een speler vindt die niet foldt naar jouw verhogingen, check dan gewoon om meer waardehanden te raisen, en hij zal moeten betalen voor zijn fouten.

1. Voortzetting weddenschap Ik heb c-betten” op de eerste plaats op deze lijst gezet, omdat ik denk dat veel spelers veel geld op tafel laten liggen door niet te begrijpen hoe ze de juiste handen moeten kiezen om in te zetten en te checken. Aangezien u in de meeste van uw handen met deze situatie te maken krijgt, is het essentieel om op zijn minst de grondbeginselen te kennen.

Bestudeer eerst en vooral hoe gebalanceerde reeksen eruitzien op verschillende borden, zodat u zich indien nodig kunt aanpassen aan specifieke spelers.

Dit zal je ook helpen te zien waar anderen fouten maken, waardoor je meer kansen krijgt om ze te exploiteren.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je een aantal van je sterke handen moet checken om jezelf tegen agressieve spelers te beschermen.

Het is ook essentieel om van tevoren te plannen hoeveel straten u gaat inzetten afhankelijk van de structuur van het bord en uw inzetfrequentie drastisch te verminderen wanneer u niet op positie bent.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.