Autofabrikant Toyota heeft bevestigd dat het alle televisiereclames voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 zal trekken tijdens de komende Zomerspelen vanwege de controverse rond het evenement.

Toyota, een van de meest waardevolle partners van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft naar verluidt ook gezegd dat de senior executives van het bedrijf, waaronder de Chief Executive, de openingsceremonie op vrijdag niet zullen bijwonen, evenals de weigering om tv-commercials te vertonen.

Bovendien heeft de verhuizing geleid tot bezorgdheid bij de organisatoren van Tokyo 2020 dat andere sponsors dit voorbeeld zouden kunnen volgen, waaronder 60 Japanse bedrijven die meer dan $ 3 miljard betalen voor commerciële rechten.

Deze partners en sponsors moeten moeite hebben gehad om Tokyo 2020 te ondersteunen merkte Masa Takaya, woordvoerder van Tokyo 2020 op.

Natuurlijk is er een gemengd publiek sentiment ten aanzien van de Spelen, elk bedrijf moet een beslissing nemen over hoe ze hun berichten vanuit het bedrijfsperspectief aan het publiek moeten kunnen overbrengen.

Toyota, dat 3.340 voertuigen heeft geleverd om atleten en personeelsleden op de Olympische Spelen te vervoeren in het kader van zijn rol als mobiliteitspartner van de Zomerspelen, zal echter doorgaan met het promoten van de atleten die het zal sponsoren via zijn website.

Er zijn veel problemen met deze Spelen die moeilijk te begrijpen zijn, vertelde Toyota Chief Communications Officer, Jun Nagata, aan de pers.

In mei gaf de Japanse autofabrikant toe dat hij ‘in conflict was over zijn overeenkomst met Tokyo 2020, aangezien de Spelen te maken kregen met toenemende publieke ontevredenheid, die gericht was op Toyota’s Olympische atleten.

Ambtenaren hebben bevestigd dat een handvol personen die in het atletendorp in Tokio wonen, positieve COVID-19-tests hebben geretourneerd, waaronder twee Zuid-Afrikaanse voetballer en de Olympische Chief heeft de zorgen weggenomen.

Atleten die naar Japan komen, maken zich waarschijnlijk grote zorgen, dat begrijp ik, merkte Seiko Hashimoto, hoofd van Tokyo 2020, op, dDat is de reden waarom we volledige openheid moeten geven.

We doen er alles aan om eventuele COVID-uitbraken te voorkomen, als we een uitbraak krijgen zullen we ervoor zorgen dat we een plan hebben om te reageren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.