UEFA beboet Zlatan € 50.000 voor Bethard-verbinding

Home » UEFA beboet Zlatan € 50.000 voor Bethard-verbinding

De beroepscommissie van de UEFA heeft uitspraak gedaan over het onderzoek naar de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović en zijn financiële belang in het online sportsbook Bethard Group.

Pedro Tomas, voorzitter van de beroepsinstantie van de UEFA, bevestigde vanmorgen dat Ibrahimović een boete van € 50.000 heeft gekregen voor het overtreden van ‘Artikel 12’ van de ‘Disciplinaire Reglementen’ van het Europese voetbal.

Het onderzoek werd vorige maand gestart na berichten van de Zweedse krant Aftonbladet dat Ibrahimović de meest prominente voetballer van Zweden, een aandeel van 10% had in de in Malta gevestigde exploitant.

De UEFA stelde een disciplinaire inspectie aan om te onderzoeken of het belang van de speler in Bethard in strijd was met de regels van de ‘ethiek en integriteit van het voetbal’ – die atleten verbiedt om financiële belangen in gokbedrijven te behouden.

Ibrahimović is ontsnapt aan de zwaarste straf van de UEFA voor schendingen van de integriteit van spelers waarvoor een maximale schorsing van drie jaar geldt voor het profvoetbal.

De UEFA heeft Ibrahimović echter bevolen om zijn samenwerking met Bethard onmiddellijk te beëindigen.

Er is ook een boete van € 25.000 opgelegd aan AC Milan, de huidige voetbalclub van Ibrahimović, waarbij de UEFA een nieuwe disciplinaire waarschuwing heeft afgegeven aan de Rossoneri omdat ze haar speler toestond een financieel belang te hebben bij een online gokbedrijf.

Deze week bevestigde Gameday Group – de werkmaatschappij van Bethard – dat het definitieve voorwaarden had bereikt om zijn sportsbook-activa te verkopen aan Nasdaq-beursgenoteerde exploitant Esports Entertainment Group (EEG) voor een overeengekomen bod van € 16 miljoen in contanten.

De dealmakers verwachten dat de overname zal worden afgerond tegen H2-hande, waarbij Gameday aangeeft dat haar activiteiten zich nu zullen concentreren op B2B-diensten na de verkoop van Bethard.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.