De UEFA heeft de beslissing van een rechtbank in Madrid van vrijdag verworpen die oordeelde dat het Europese voetbalbestuur alle disciplinaire procedures tegen clubs die betrokken zijn bij de controversiële voorstellen voor de Europese Super League (ESL) moet laten vallen.

Volgens The Times heeft een bron dicht bij de UEFA echter opnieuw bevestigd dat de organisatie ‘niet van plan is te voldoen aan het bevel van het Europese Hof van Justitie, dat oordeelde dat de UEFA op haar website moet publiceren dat ze alle boetes – financiële en sportief – tegen de betrokken clubs.

Verder heeft de UEFA ook de opdracht gekregen om de Premier League en de Italiaanse voetbalbond (FIGC) te informeren om eventuele sancties tegen clubs te laten vallen, nadat de FIGC dreigde Juventus uit de Italiaanse topvlucht te zetten.

Van de 12 oprichters van ESL zijn er nog maar drie over: LaLiga’s FC Barcelona en Real Madrid en Juventus uit de Serie A.

De ‘big six’ Premier League-teams zijn al een schikkingsvergoeding van £ 22 miljoen overeengekomen met de divisie om een streep te trekken onder de voorstellen, nadat Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool hadden gesteund uit de kopgroep.

Het trio van de overgebleven clubs heeft een verklaring vrijgegeven naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank, waarbij ze de monopolistische greep van de UEFA op het Europese voetbal opblazen en erop aandringen dat ze door zullen gaan met plannen en de Super League blijven ontwikkelen.

We hebben de plicht om de zeer ernstige problemen waarmee voetbal wordt geconfronteerd aan te pakken: De UEFA heeft zichzelf gevestigd als de enige regelgever exclusieve exploitant en unieke eigenaar van de rechten van Europese voetbalcompetities, luidt een gezamenlijke verklaring van Barcelona, ​​Real Madrid en Juventus.

Deze monopolistische positie, in strijd met belangen, schaadt het voetbal en het competitieve evenwicht.

Zoals uit voldoende bewijsmateriaal blijkt, zijn de financiële controles ontoereikend en zijn ze onjuist toegepast.

Clubs die deelnemen aan Europese competities hebben het recht om hun eigen competities te besturen.

We zijn blij dat we in de toekomst niet langer het onderwerp zullen zijn van voortdurende dreigementen van de UEFA.

Ons doel is om het Super League-project op een constructieve en coöperatieve manier te blijven ontwikkelen, waarbij we altijd rekenen op alle belanghebbenden in het voetbal: fans, spelers, coaches, clubs, competities en nationale en internationale verenigingen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.