De Letse voetbalclub FK Ventspils is voor de komende zeven jaar gediskwalificeerd voor UEFA-competities, heeft de controle, ethiek en tuchtinstantie van de voetbalautoriteit geoordeeld.

De UEFA heeft de zesvoudige competitiewinnaars aangeklaagd voor fraude, omkoping en corruptie, evenals voor schending van de integriteit van wedstrijden en competities, met als gevolg de uitsluiting van de toernooien van de Europese instantie voor de komende zeven jaar, tot en met de seizoen 2027/28.

Bovendien is de voorzitter van Ventspils, Adlans Šišhanovs, levenslang gediskwalificeerd voor alle voetbalgerelateerde activiteiten, terwijl de sportdirecteur van de club, Nikolajs Djakins, een schorsing van vier jaar is opgelegd.

De UEFA voegde er ook aan toe dat ze de FIFA had gevraagd om het verbod op wereldwijde schaal uit te voeren, nadat Šišhanovs was beschuldigd van ‘fraude, omkoping en/of corruptie en ‘schending van de integriteit van wedstrijden en competities.

De Letse voetbalbond (LFF), die aan het onderzoek meewerkte met de UEFA, zei als reactie: LFF steunt de beslissingen van de UEFA.

Tegelijkertijd is LFF verdrietig om te zien dat de goede naam van voetbalclub Ventspils lijdt onder oneerlijk gedrag van sommige individuen.

De UEFA heeft ook scheidsrechter Sergei Lapochkin gesanctioneerd met een schorsing van 10 jaar als onderdeel van de wedstrijdvervalsing, nadat de Rus in maart voorlopig was geschorst omdat hij geen melding had gemaakt van een poging om een ​​wedstrijd te beïnvloeden – wat naar verluidt de 1-0 van Ventspils was de nederlaag tegen Bordeaux in de kwalificatiefase van de Europa League in juli 2018.

Als gevolg hiervan wordt Lapochkin, die sinds 2013 op de door de FIFA beheerde lijst van internationale wedstrijdofficials staat, tot maart 2031 gediskwalificeerd voor het uitoefenen van elke scheidsrechtersactiviteit op nationaal en internationaal niveau’.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.