De UEFA heeft een verzoek afgewezen om de Allianz Arena in regenboogkleuren te verlichten ter gelegenheid van de laatste groepsfase van Duitsland van het EK 2020 tegen Hongarije op woensdag.

De burgemeester van München, Dieter Reiter, had gevraagd om het Bundesliga-stadion te verlichten uit protest tegen een nieuwe wet die in Hongarije is aangenomen en die het delen van inhoud verbiedt die homoseksualiteit of geslachtsverandering aanmoedigt in lesmateriaal of programma’s voor kinderen onder de leeftijd van 18.

De UEFA heeft het verzoek echter afgewezen vanwege de ‘politieke context’ en heeft in plaats daarvan alternatieve data voorgesteld waarop de Allianz moet worden verlicht, waaronder de jaarlijkse LGBTQ+ Christopher Street Bevrijdingsdag op 28 juni of Christopher Street Day-week in München van 3 tot 9 Juli.

UEFA begrijpt dat het ook de bedoeling is om een ​​boodschap uit te zenden om diversiteit en inclusie te promoten – een doel dat de UEFA al vele jaren ondersteunt – door de krachten te bundelen met Europese clubs, nationale teams en hun spelers, campagnes te lanceren en tal van activiteiten allemaal over Europa om het ethos te promoten dat voetbal voor iedereen open moet staan, zei het voetbalbestuur in een verklaring.

En bijgevolg heeft de UEFA alternatieve data voorgesteld voor de verlichting die beter aansluiten bij bestaande evenementen.

Racisme, homofobie, seksisme en alle vormen van discriminatie zijn een smet op onze samenlevingen – en vormen een van de grootste problemen waarmee het spel tegenwoordig wordt geconfronteerd.

Discriminerend gedrag heeft zowel de wedstrijden zelf ontsierd als buiten de stadions, het online discours rond de sport waar we van houden.

De beslissing werd verwelkomd door de Duitse voetbalbond (DFB), die herhaalde dat ze liever zou hebben dat elk protest plaatsvindt op een andere datum dan woensdag, wanneer Duitsland en Hongarije het tegen elkaar opnemen in Groep F.

Evenzo sprak de minister van Buitenlandse Zaken van het land, Peter Szijjarto, zijn bezorgdheid uit over het feit dat ‘het mengen van politiek en sport schadelijk en gevaarlijk zou kunnen zijn.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.