Uit onderzoek blijkt dat twee keer zoveel Australiërs nu online gokken

Home » Uit onderzoek blijkt dat twee keer zoveel Australiërs nu online gokken

Een twee jaar durend onderzoek naar de gok-gewoonten van Australiërs heeft uitgewezen dat de deelnamepercentages zijn gedaald, maar het aantal mensen dat online gokt is verdubbeld.

Volgens de Second National Study of Interactive Gambling in Australia, die werd gefinancierd door de overheidsinstantie Gambling Research Australia, is de totale deelname aan kansspelen gedaald van 64,3% in 2010 tot 56,9% vanaf het begin van het onderzoek in 2019.

Omgekeerd had 17,5% van de 15.000 ondervraagde mensen online gegokt, vergeleken met slechts 8,1% in 2010.

Daarvan waren online loterijen het populairst bij 10,1% van de ondervraagde mensen, tegenover 5,9% voor paardenraces en 5,8% voor sportweddenschappen.

Deze groei in online gokken is te danken aan hogere internetsnelheden, het gemak van wedden op smartphone-apps, uitgebreide advertenties en aansporingen en nieuwe gokopties zoals multi-weddenschappen, zegt professor Nerilee Hing van CQUniversity’s Experimental Gambling Research Laboratory.

Er zijn ook nieuwe online activiteiten geïntroduceerd, waaronder eSports, fantasiesporten, skin-gokken en loot boxes.

Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde online gokker waarschijnlijk een jonge man is, beter opgeleid dan de gemiddelde Australiër, een feitelijke relatie heeft en met meerdere activiteiten gokt.

Het ontdekte ook dat 9,1% van de Australische volwassenen enige schade had geleden door hun eigen gokken en 6,0% door het gokken van iemand anders, waarbij online gokkers twee keer zoveel kans hadden om schade te ervaren als gokkers op het land.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.