UK Gambling Commission gaat onderzoek doen naar voetbalhandelssite

Home » UK Gambling Commission gaat onderzoek doen naar voetbalhandelssite

De UK Gambling Commission heeft een verklaring vrijgegeven over nieuwe toetreding tot de Britse markt Sorare.com waarvan de commissie zegt dat het is gelanceerd zonder een Britse licentie.

Sorare is een fantasy-voetbalhandelsspel gebaseerd op blockchain waarmee klanten digitale spelerskaarten kunnen verhandelen om hun eigen voetbalteam te bouwen en tegen andere spelers te strijden in toernooien voor prijzen van duizenden ponden.

Volgens de site die afkomstig is van een Frans bedrijf maar niet duidelijk is wie zegt voetbaliconen als Antoine Griezmann en Gerard Piqué samen met gepensioneerd voetballer André Schürrle als investeerders in het bedrijf te hebben.

Dergelijke spellen zijn een zorg voor de UK Gambling Commission sinds de ineenstorting van Football Index in maart, waarbij duizenden spelers geld verloren.

De Commissie zei op de nieuwe site: Het is ons ter ore gekomen dat de voetbalthema-website Sorare.com beschikbaar is voor consumenten in Groot-Brittannië, Sorare.com heeft geen licentie van de Gambling Commission.

Dit betekent dat elke activiteit die door consumenten in Groot-Brittannië op de site wordt uitgevoerd, buiten de gokregels valt waaraan een exploitant met een vergunning moet voldoen.

Consumenten wordt geadviseerd om deze informatie in overweging te nemen bij de beslissing om al dan niet interactie te hebben met de site.

De Gambling Commission doet momenteel onderzoek naar het bedrijf om vast te stellen of Sorare.com een ​​exploitatievergunning nodig heeft of dat de diensten die het levert geen gokken zijn.

We zullen geen verdere commentaar geven in afwachting van de afronding van deze onderzoeken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.