UK National Lottery rapporteert een jaaromzet van £ 8,2 miljard

Home » UK National Lottery rapporteert een jaaromzet van £ 8,2 miljard

Camelot UK heeft de op een na hoogste jaarlijkse verkoop van de Nationale Loterij in zijn geschiedenis gerapporteerd.

Camelot UK rapporteert over het laatste volledige boekjaar aan het roer van de UK National Lottery en heeft een jaaromzet van £ 8,2 miljard gerapporteerd, dat maakt van 2022-23 het op een na beste jaar sinds de lancering van de loterij in 1994, met een omzetstijging van £ 96 miljoen op jaarbasis.

De verkoop van op trekking gebaseerde spellen steeg tot £ 4,74 miljard en de digitale verkoop bereikte een recordhoogte van £ 3,7 miljard, wat neerkomt op 45 procent van alle verkopen, daarbinnen was de mobiele verkoop goed voor £ 311 miljoen, waarvan 70 procent via de National Lottery-app.

De detailhandelsverkopen stegen ook licht tot £ 4,5 miljard, de loterij deelde £ 4,69 miljard aan prijzengeld uit, waardoor 382 miljonairs werden gecreëerd, terwijl £ 3,11 miljard naar goede doelen ging, waaronder £ 1,87 miljard voor sociale en lokale gemeenschapsprojecten in het VK.

Camelot UK’s co-CEO’s, Clare Swindell en Neil Brocklehurst, zeiden: Met £ 36 miljoen die elke week wordt ingezameld voor Good Cause-projecten in het VK en opbrengsten uit kaartverkoop die stijgen tot hun hoogste niveau ooit, is het duidelijk dat de Nationale Loterij presteert voor spelers en de samenleving in deze zeer uitdagende tijden.

We hebben nog meer spannende plannen voor het komende jaar om ervoor te zorgen dat de Nationale Loterij voorop blijft staan en mensen samenbrengt op belangrijke nationale momenten.

En we blijven ons ook inzetten om de Nationale Loterij op een veilige en maatschappelijk verantwoorde manier te bezorgen, dit alles terwijl we Allwyn UK blijven ondersteunen bij de overgangsplannen naar de vierde licentie, vanaf 1 februari 2024.

Overname Allwyn, dat de aanbesteding van de Gambling Commission won om de Nationale Loterij vanaf februari 2024 te runnen, kocht Camelot UK in februari van het Ontario Teachers Pension Plan.

Het kocht ook Camelot LS en overweegt naar verluidt een bod op de Ierse nationale loterij, Robert Chvátal, CEO van Allwyn, zei: De prestaties van het afgelopen jaar demonstreren de sterke punten van de Nationale Loterij in het consequent leveren voor goede doelen, zelfs in een omgeving waar de consumentenbestedingen onder druk staan.

We waren verheugd om eerder dit jaar Camelot te integreren in de Allwyn-groep, waarbij we hun ervaring en knowhow hebben meegenomen in de visie van Allwyn UK voor de vierde licentie.

Het is geweldig om met hen samen te werken aan de succesvolle levering van The National Lottery dit jaar en het komende decennium als onderdeel van het Allwyn-team, terwijl we ons blijven richten op veilig spelen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.