De langverwachte en langverwachte Euro 2020 zal naar verwachting op 11 juni van start gaan, na een jaar in de wacht te hebben gestaan ​​vanwege de COVID-19-pandemie, maken de UEFA- en voetbalfans in Europa – en over de hele wereld – zich klaar om de 60ste verjaardag van het populaire evenement te vieren.

Het zijn natuurlijk niet alleen de UEFA en fans die enthousiast zijn over de beroemde competitie. Bookmakers staan ​​ook te popelen voor het evenement van dit jaar en staan ​​klaar met promo’s die aantrekkelijk genoeg zijn voor Euro 2020-gokkers.

Velen hopen dat ze het beroemde evenement kunnen verzilveren en winsten kunnen behalen die vergelijkbaar zijn met of hoger zijn dan wat ze hebben meegemaakt tijdens Euro ’16, Euro 2016 was winstgevend voor bookmakers.

Onnodig te zeggen dat 2020 voor de meeste bookmakers een brutaal jaar was in termen van winstverlies, waarbij de meesten een sterke omzetdaling leden.

Tussen het sluiten van fysieke winkels, het annuleren van grote sportevenementen en sportcompetities die als gevolg van de pandemie tot een pauze werden gedwongen, was de deelname aan sportweddenschappen in het voorjaar en de vroege zomer veel lager dan normaal.

Nu, met het komende Euro 2020, hopen bookmakers in het UK en in heel Europa dat ze zullen profiteren van de hype rond het evenement en meer gokkers naar hun sites zullen trekken.

Als het evenement van dit jaar enigszins lijkt op zijn voorganger in 2016, hebben sommige bookmakers misschien het geluk dat ze niet alleen een enorme winst maken, maar zelfs genieten van recordwinsten.

Zo bracht Euro 2016 een recordwinst op voor verschillende merken zoals Unibet, volgens de financiële resultaten van de bookmaker in het tweede kwartaal van 2016 bedroeg de brutowinstopbrengst van Unibet voor het kwartaal £ 126,6 miljoen, een stijging van 57 procent. Van deze inkomsten was £ 19,6 miljoen (15,5 procent) alleen afkomstig van Euro 2016.

Andere bookmakers die een omzetstijging genoten van Euro 2016 waren onder meer Paddy Power Betfair, William Hill en Ladbrokes.

Het waren natuurlijk niet alleen bookmakers zoals Unibet die het geld van het evenement binnenhaalden. De UEFA maakte een nettowinst van € 847 miljoen op Euro 2016, waarbij het toernooi een totale omzet genereerde van € 1,92 miljard een geschatte stijging van € 500 miljoen ten opzichte van het toernooi van 2012.

Engeland blijft favoriet om te winnen – goed nieuws voor Britse bookmakers

Vooral Britse bookmakers hopen dat Britse gokkers bijzonder enthousiast zullen zijn voor Euro 2020, aangezien Engeland een gezamenlijke favoriet is om te winnen, wat altijd goed is in termen van volume weddenschappen in het VK.

Momenteel zijn Engeland en Frankrijk 5/1 favorieten om te winnen.

Britse voetbalfans hopen dat Engeland aan de verwachtingen van het komende Europese voetbalkampioenschap zal voldoen en hun vierde plaats op het WK 2018 zal overtreffen.

Om de spanning voor de Britten nog verder te vergroten, is het voor Engeland mogelijk om vijf van de zeven wedstrijden te spelen, waaronder zowel de halve finale als de finale op Wembley – Londen.

Als de beperkingen worden opgeheven en fans mogen terugkeren naar het stadion om hun team aan te moedigen kan deze thuissteun van onschatbare waarde blijken te zijn, wat waarschijnlijk ook het wedden verder zal aanmoedigen, een bijkomend pluspunt voor de bookmakers.

Dat gezegd hebbende, is het waarschijnlijk dat Euro 2020 evenveel geld zal opleveren voor de UEFA en bookmakers als Euro 2016?

Aangezien de wereld nog steeds in de greep is van de pandemie, wat betekent dat er minder reizen zijn en aanhoudende beperkingen op sociale bijeenkomsten, is het onwaarschijnlijk dat de euro van dit jaar records zal breken zoals zijn voorganger.

Toch is de kans groot dat bookmakers een broodnodige winstsprong zullen zien in vergelijking met het tweede kwartaal van 2020.

Euro 2020 staat gepland om van start te gaan op vrijdag 11 juni 2021 en te lopen tot zondag 11 juli 2021.

Het toernooi wordt voor het eerst in zijn geschiedenis in heel Europa gehouden, met een in totaal 11 gaststeden, elk in een ander land.

Het toernooi format is hetzelfde als bij Euro 2016, waarbij de twee beste teams in elk van de zes laatste toernooigroepen doorgaan naar de 16e ronde samen met de vier beste derde plaatsen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.