UKGC Single Customer View-project zorgt voor positieve AVG-bepaling

Home » UKGC Single Customer View-project zorgt voor positieve AVG-bepaling

De UK Gambling Commission (UKGC) heeft de fase 1-bevindingen van een Sandbox Review gepubliceerd en geeft AVG-conform feedback over de ontwikkeling van haar Single Customer View (SCV).

Een regelgevende doelstelling van de nieuwe driejarige nationale strategie van de UKGC heeft ertoe geleid dat de commissie heeft geprobeerd een SCV-oplossing op te zetten om een ​​holistisch beeld te geven van het online gokgedrag van een klant en om kansspelverslaving en gokschade te helpen verminderen.

De Commissie heeft een beroep gedaan op de breedste (commerciële en publieke) input van belanghebbenden om een ​​effectieve SCV te ontwikkelen, die een cross-operatorvisie geeft op de gok gewoonten van een klant om mogelijke risico’s te identificeren.

Afgelopen november heeft de Commissie haar SCV-project voorgesteld om te worden beoordeeld door de Information Commissioner’s Office (ICO) Regulatory Sandbox – een evaluatiedienst voor organisaties die producten/diensten creëren die openbare/persoonlijke gegevens gebruiken.

Tim Miller, uitvoerend directeur van de Gambling Commission, zei: We verwelkomden de vroege toezegging die we hebben ontvangen van gokbedrijven en hun handelsorganisatie om een ​​oplossing te ontwikkelen en uit te proberen.

We erkenden echter ook de vragen die bestonden over hoe dit kon worden bereikt op een manier die in overeenstemming was met de wetgeving inzake gegevensbescherming.

Daarom hebben we in een vroeg stadium samengewerkt met de Information Commissioner en zijn we verheugd dat ze de garantie hebben kunnen bieden dat vereisten op het gebied van gegevensbescherming geen belemmering hoeven te zijn om vooruitgang te boeken.

Fase 1 van de Sandbox-beoordeling was bedoeld om vast te stellen of er een passende wettelijke basis bestond voor het delen van gedragsgegevens tussen online kansspel operators via een SCV, in overeenstemming met de Britse General Data Protection Regulation (GDPR)-wetten.

Als verdere vereiste werd de ICO gevraagd te overwegen of een SCV in de goksector zou kunnen worden gehandhaafd als een speciale categorie van artikel 9 van de AVG, die het verzamelen en verwerken van persoonlijke gegevens onder de bestaande Britse gegevenswetten mogelijk maakt.

Fase 1 van de Sandbox was van oordeel dat de gedragsgegevens van de SCV met het oog op het identificeren van schade kunnen worden aangemerkt als een openbare taak of legitiem belang onder het Britse AVG-kader.

Een publieke taak vereist dat er een wettelijke basis is voor vergunninghoudende operators om de gegevens te delen op grond van de SCV, waarbij het delen van gegevens in het belang van het publiek moet plaatsvinden.

Ondertussen moeten legitieme belangen de behoeften van een aantal partijen omvatten om de wettelijke eisen van het bedrijfsleven en die van de samenleving in stand te houden.

De ICO oordeelde dat beide bepalingen het SCV-project van de Commissie een discretionaire toegangspoort tot de verwerking van gegevens onder de Britse AVG boden.

Verder werd de UKGC ook geadviseerd om gegevensverwerkingselementen van zijn SCV-project te identificeren die zouden moeten worden geclassificeerd als een AVG Artikel 9-categorie.

De Commissie verwelkomde de Sandbox-bepaling van de ICO als een belangrijke en nuttige sturing op de manier waarop een SCV kan worden geleverd in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming.

De Commissie hield echter vol dat het project veel problemen en complexiteiten had die moeten worden aangepakt als onderdeel van een proeffase van het werk.

Ter afsluiting van haar update verklaarde de Commissie dat ze niet van plan was een bepaalde SCV-oplossing verplicht te stellen –

Dat is voor de industrie om te ontwikkelen en te testen – maar we verwachten wel dat de industrie de impact aantoont die haar proefoplossing heeft tegen de uitdaging die we stellen.

We zijn vastbesloten om probleemgokken aan te pakken en we voeren een uitgebreide herziening uit van onze gokwetten om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor het digitale tijdperk, merkte minister Chris Philp op.

Ik verwelkom de bevindingen van de Information Commissioner’s Office dat gegevens veilig en beveiligd kunnen worden gedeeld tussen operators om te voorkomen dat probleem gokkers verlammende verliezen oplopen.

Het is essentieel dat er meer actie wordt ondernomen om te voorkomen dat mensen zo gevaarlijk verslaafd raken aan gokken dat levens kunnen worden geruïneerd.

Dit is een belangrijke stap in de richting van de bescherming van kwetsbare mensen en operators moeten nu samenkomen om snel een zinvolle oplossing te bieden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.