Valencia CF heeft de lancering aangekondigd van het officiële fantoken van de LaLiga-club in samenwerking met Chiliz, eigenaren van het Socios.com-fan-betrokkenheids platform.

Na de lancering zal de $VCF ook op de voorkant van de voetbalshirts van Valencia verschijnen gedurende het seizoen 2021/22, ter vervanging van bookmaker Bwin op de toppositie op de truien van het Spaanse team.

Als onderdeel van de deal kunnen supporters die het fantoken kopen via de mobiele applicatie Socios.com de dagelijkse beslissingen binnen de club beïnvloeden door te stemmen in polls over ontwerpen in het stadion, volksliederen clubmotto’s, speler uitdagingen en shirtontwerpen.

Alexander Dreyfus, Chief Executive van Chiliz en Socios.com, merkte op: Als Valencia voor het eerst het veld betreedt met hun VCF-fan-token trots op de voorkant van hun shirt, zal dit de meest zichtbare mijlpaal zijn in onze snelle evolutie en verdere bevestiging van de toenemende invloed die fantokens en het Socios.com-platform hebben in de wereldwijde sportindustrie.

Bovendien zal de samenwerking unieke ervaringen opleveren voor fans van de LaLiga-club, inclusief de mogelijkheid om spelers uit het verleden en heden te ontmoeten, met als doel de deelname van fans te revolutioneren door middel van technologie en innovatie, aldus de Valencia-president, Anil Murthy.

Door de eerste club te worden die een hoofdshirt sponsort met Socios.com, voegt Valencia zich bij het platform als de 38e algemene partner.

Het Socios.com-platform van Chiliz bevat al fantokens van onder meer LaLiga-rivalen FC Barcelona en Atletico Madrid, samen met Juventus, Paris Saint-Germain, Manchester City en AS Roma, met fantokens die in 2021 meer dan $ 150 miljoen aan inkomsten genereren voor clubs , aldus het bedrijf.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.