De International Betting Integrity Association (IBIA) heeft in 2Q21 een daling van 41% onthuld in meldingen van verdachte weddenschappen in vergelijking met zowel hetzelfde kwartaal in 2020 als het eerste kwartaal van dit jaar.

Volgens woensdag gepubliceerde informatie waren er 38 gevallen van verdachte weddenschappen in het tweede kwartaal, vergeleken met 64 in het eerste kwartaal en 65 in het tweede kwartaal van 20.

Van de 38 meldingen waren er 18 in Europa en vijf in Azië en Zuid-Amerika. Voetbalweddenschappen leidden tot 16 waarschuwingen, tafeltennis negen, gevolgd door tennis en eSports met zes per stuk.

De 38 gevallen in het tweede kwartaal toegevoegd aan de 64 gevallen in het eerste kwartaal, brengen het totaal voor het midden van het jaar op 102 meldingen die door de vereniging zijn gemeld, aldus Khalid Ali, CEO van IBIA.

Voetbal heeft in die periode het hoogste aantal alerts opgeleverd met 28, gevolgd door tennis (24) en eSports (23).

Deze drie sporten omvatten bijna 75% van alle meldingen die in de eerste helft van 2021 zijn gemeld.

IBIA’s groeiende lidmaatschap betekent dat, zoals uiteengezet in het onlangs gepubliceerde Optimum Betting Market-rapport het nu US$137 miljard aan wereldwijde gereguleerde gokomzet per jaar vertegenwoordigt, waardoor het het grootste klantgerichte integriteitsplatform ter wereld is met bijna 50% van de commerciële online markt.

De statistieken van de IBIA laten zien dat de zes waarschuwingen voor tennis de laagste waren sinds IBIA in 2015 begon met het produceren van kwartaalrapporten.

De 16 waarschuwingen voor voetbalweddenschappen waren echter 33% hoger dan in 1Q21.

De International Betting Integrity Association is de toonaangevende wereldwijde stem op integriteit voor de gelicentieerde gokindustrie.

Het wordt beheerd door operators en beschermt leden tegen corruptie via een monitoring- en waarschuwingsplatform dat verdachte activiteiten op de gokmarkten van haar leden detecteert en rapporteert.

De vereniging heeft langdurige partnerschappen voor het delen van informatie met toonaangevende sport- en gok regelgevers om haar gegevens te gebruiken en corruptie te vervolgen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.