VK wil stoppen met sponsoring van buitenlandse weddenschappen van Engelse voetbalteams

Home » VK wil stoppen met sponsoring van buitenlandse weddenschappen van Engelse voetbalteams

De Britse regering overweegt een maas in de wet te dichten waardoor Aziatische gokbedrijven Engelse voetbalclubs kunnen sponsoren als onderdeel van haar herziening van de Britse gokwetten.

Volgens lokale rapporten onderzoekt het Department for Digital, Culture, Media, and Sport (DCMS) bijna elk gebied van de Gambling Act 2005 dat marketing- en reclamewetten omvat die betrekking hebben op sponsoring.

Op dit moment kunnen Aziatische gokbedrijven toegang krijgen tot Engelse en Schotse voetbalteams via white label-bedrijven – die zijn gevestigd in rechtsgebieden die goklicenties in het VK kunnen verstrekken.

De maas in de wet heeft geleid tot bezorgdheid over de eigenaar van de bedrijven die op de voetbalshirts worden weergegeven.

Los hiervan overweegt de DCMS ook een algeheel verbod op het plaatsen van logo’s van gokfirma’s op shirts, uit bezorgdheid over de impact ervan op kinderen en kwetsbare mensen.

Geen van beide maatregelen zal echter tot ten minste 2023 van kracht worden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.