De Portugese fantasievoetbalstart-up RealFevr heeft $1,5 miljoen gegenereerd door de verkoop van Non-Fungible Tokens (NFT’s) met een reeks beroemde professionele voetballers.

Voetballers die deel uitmaken van de first edition drop van het bedrijf zijn onder meer de Portugese Cristiano Ronaldo van Juventus, Diogo Jota van Liverpool en Bruno Fernandes van Liverpool, van wie de laatste is geschetst als het hoogtepunt van de release.

De middenvelder van de Rode Duivels was te zien op een exclusieve NFT waarin hij zijn feest uitbeeldde nadat hij een doelpunt had gescoord voor Sporting CP tijdens het seizoen 2017/2018, en de lancering viel samen met zijn optreden in het duel tussen Manchester United en Leeds United toen hij een hattrick op de openingsdag incasseerde.

RealFevr stelde de pakketten op 12 augustus beschikbaar aan consumenten en verkocht 75.000 binnen 24 uur.

Het bedrijf heeft plannen om een ​​tweede productronde uit te brengen, waaronder een NFT met Ronaldo’s eerste doelpunt als professionele speler tijdens Sporting CP in de vroege jaren 2000.

Het is een duidelijk bewijs dat Portugese bedrijven internationaal op het hoogste niveau en met indrukwekkende resultaten kunnen concurreren, aldus Fred Antunes, CEO van RealFevr, die de deal omschreef als een historisch moment zowel voor het bedrijf als voor Portugal.

Het is een eer om dit team te leiden en we zijn nog niet klaar.

Dit is slechts één stap op de lange weg die we voor ogen hadden en dat motiveert ons om hard te blijven werken.

RealFevr faciliteerde de verkoop van de NFT-packs via zijn $FEVR cryptocurrency-token, voor het eerst gelanceerd op de wereldwijde crypto launchpad Polkastarter op 8 juli met een initiële prijs van $0,0006, en heeft een groei doorgemaakt van meer dan 1.600% tot $0,01 om een ​​marktkapitalisatie te bereiken van meer dan $ 20 miljoen.

De digitale producten van het bedrijf werden beschikbaar gesteld in drie categorieën – Basic, Rare en Super Rare – en verkochten 5.000 Super Rare-packs en 15.000 zeldzame packs voor een totaal van $ 1 miljoen, terwijl de resterende $ 500.000 werd verdiend door de verkoop van ongeveer 55.000 Basic-releases.

NFT’s worden steeds populairder als een middel voor sportorganisaties om fan – activiteiten met hun supporters te organiseren door middel van unieke digitale souvenirs.

De Portugese voetbalbond (FPF) heeft onlangs contact opgenomen met Chilz – een organisatie die tot nu toe met meerdere voetbalteams heeft samengewerkt – om de mogelijkheid te onderzoeken om NFT’s op het Socios.com-platform te lanceren.

Bovendien hebben zowel de Premier League als de Franse voetbalbond (FFF) hun vooruitzichten om op de markt te komen geëvalueerd, waarbij laatstgenoemde onderhandelingen aanging met Sorare.

Buiten voetbal heeft voormalig professionele bokser en huidige promotor Floyd Mayweather Jr ook zijn eigen reeks NFT’s uitgebracht, terwijl uit onderzoek van TickPick is gebleken dat een op de 10 sportfans de digitale verzamelobjecten kocht tijdens de COVID-19-pandemie.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.