Voormalig Manchester United Exec Ed Woodward belandt nieuwe sportieve rol

Home » Voormalig Manchester United Exec Ed Woodward belandt nieuwe sportieve rol

Ed Woodward, Executive Vice-voorzitter van Manchester United, is aangesteld als strategisch adviseur voor AI-sportbedrijf SentientSports.

Woodward zal ook met onmiddellijke ingang dienen als lid van de niet-uitvoerende raad en zal zijn ervaring in sportactiviteiten gebruiken om de strategische visie van SentientSports om de sportindustrie te revolutioniseren door middel van AI te verbeteren.

Het bedrijf ontving ook investeringen tijdens een pre-seed ronde eerder dit jaar door Azur Sports, waardoor SentientSports de komende 12 maanden zijn commerciële groei kon uitbreiden.

Woodward: Ik ben verheugd om deel uit te maken van het bestuur van SentientSports en samen te werken met Ryan (Beal) en het team en de mix van sport en AI-technologie bij SentientSports is echt spannend.

Met een aantal van de toonaangevende AI-talenten in de branche zie ik een enorm potentieel voor innovatie en het uitbreiden van wereldwijde digitale fanbases.

Ik ben blij dat ik deel uitmaak van zo’n dynamisch bedrijf met het potentieel om het wereldwijde digitale sportlandschap te revolutioneren.”

SentientSports is in 2020 opgericht door studenten van Southampton, Dr. Ryan Beal, Tim Matthews en professor Gopal Ramchurn, met als doel baanbrekend onderzoek van het laboratorium naar de sportindustrie te brengen naar hoe professionele sportteams omgaan met gegevens met behulp van AI.

In eerste instantie lag de focus op het verbeteren van de wervingsstrategieën voor spelers door toekomstgerichte analyses te integreren met simulatie om risicozekerheid te bieden voor beslissingen van meerdere miljoenen dollars.

De voormalige Manchester United-executive verliet zijn rol bij de voetbalclub in februari 2022, waar hij toezicht hield op de grote commerciële groei van de club in zijn tien jaar durende ambtstermijn, ondanks het feit dat hij ook werd bekritiseerd vanwege een gebrek aan scherpzinnige transfervensters van fans en de media.

Woodward treedt toe tot de raad van bestuur onder voorzitterschap van professor Ramchurn, die ook werd benoemd tot CEO van Responsible AI UK, een onderzoeksprogramma van 31 miljoen pond om een wereldwijd ecosysteem voor verantwoorde AI-praktijken te ontwikkelen.

We zijn verheugd om Ed Woodward te verwelkomen in SentientSports, aldus Ryan Beal, CEO en oprichter van SentientSports.

Woodward brengt ongeëvenaarde expertise in zijn tijd bij een van ’s werelds grootste sportmerken, samen met een bewezen staat van dienst in het stimuleren van commercieel succes, Ed’s inzichten zullen een waardevolle aanwinst zijn voor ons team.

Terwijl SentientSports blijft groeien, zal Ed’s kennis van sporttechnologie ons helpen onze geavanceerde AI-technologieën te optimaliseren om onze partnerclubs te helpen hun wereldwijde digitale fanbases te laten groeien.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.