Waarom de 2022 World Cup een op en uit en uitsteek Argentijns succes was volgens de bond AFA

Home » Waarom de 2022 World Cup een op en uit en uitsteek Argentijns succes was volgens de bond AFA

Op 18 december 2022 veroverde Argentinië voor de derde keer de voetbalwereld en eindigde een einde aan een 36-jarige wachttijd om zichzelf opnieuw wereldbekerwinnaars te noemen.

Maar terwijl Lionel Messi en de rest van het Argentijnse nationale team de glorie in het Lusail-stadion in Qatar omsingelden, illustreerde de overwinning op het veld die dag het werk van de Argentijnse voetbalbond (AFA) buiten het veld, dat alleen nieuwe sterke punten heeft gevonden na de overwinning op het WK.

Het basiswerk voor succes werd al gecementeerd door de AFA voorafgaand aan het toernooi, de nationale voetbalorganisatie had jaren eerder een nieuwe strategische commerciële groeicampagne opgezet om het Argentijns voetbal op de kaart te zetten.

Dat wil niet zeggen dat mensen over de hele wereld niet op de hoogte waren van het Argentijnse voetbal want wie kent Lionel Messi of Diego Maradona niet, dit initiatief werd in plaats daarvan geboren uit een verlangen om de positie op het veld te evenaren door middel van sponsoring en andere commerciële overeenkomsten.

Leandro Petersen, Chief of Marketing bij de AFA, vertelde tegen Insider Sport dat het proces vier jaar voor het opheffen van het WK begon en de overwinning prees als consolidatie van zijn werk voorafgaand aan aankomst in Qatar.

Wat betreft het WK is het natuurlijk erg belangrijk, want het was de consolidatie van een project dat in 2018 begon en dat de grote kroning aan het einde van 2022 zag, bijna in het vijfde jaar. Het WK was de kroning van een proces.

We kwamen aan op het WK met meer dan 40 sponsorovereenkomsten, als ik me goed herinner, hadden we er bijna 45 en de waarheid is dat we er vandaag de dag nog een aantal hebben, maar het verschil is niet exponentieel.

We waren al een nummer één merk op het gebied van ontwikkeling en commercieel volume, in feite waren wij de federatie die op het WK aankwam met het grootste aantal commerciële overeenkomsten en met de grootste aanwezigheid in al die markten die ik noemde.

Maar de katalysator voor deze sponsoring werd geboren uit een gedeelde inzet van niet alleen de ambtenaren bij de AFA, maar ook de FIFA zelf.

Voorafgaand aan de ambitieuze commerciële strategie van de organisatie, kwam de wereldvoetbalorganisatie namens de AFA tussenbeide, onthulde Petersen. In 2018 had het Argentijnse nationale team slechts zeven lokale sponsors.

Hoewel lokale sponsoring ongetwijfeld van cruciaal belang is – met overeenkomsten zoals die met Mostaza die cruciaal is om zich thuis met zijn fanbase te identificeren – was er een gebrek aan wereldwijde commerciële overeenkomsten die de AFA belemmerden om terrein te breken op institutionele projecten, zoals het herontwikkelen van zijn jeugdproject.

In het licht hiervan, en onder nieuw management dat de komst van Petersen zag, ging de AFA aan het vertienvoudigen van het merk Argentijns voetbal en dit leidde in 2018 tot sponsor-overeenkomsten met Nissan en een hattrick van sponsorovereenkomsten in China, die Petersen zou omschrijven als een van de belangrijkste markten van de AFA.

We hebben ons gericht op de markten waar we begrepen dat er grote economische kansen waren, vanwege de omvang van de bevolking, de interesse die ze uitdrukten in het Argentijnse nationale team en in de voetballers van ons nationale team, zoals China, India, het Midden-Oosten en iets meer later, de VS.

De markten waar we duidelijk de grootste groei doormaken, zijn in China en India. In China hebben we meer dan 10 regionale sponsors, naast e-commerce op het Alibaba-netwerk met meer dan 200 merchandising producten van alle soorten.

Wij zijn de afgelopen twee jaar de nummer één federatie in de verkoop van e-commerce in de afgelopen twee jaar, zelfs voordat we wereldkampioen werden, we hebben ook een belangrijke overeenkomst met Wanda Sports Group, een van de grootste holdings in China en commercieel agent voor de nationale teams.

In India hebben we al vijf regionale sponsors, waarmee we begin 2021 aan de slag gaan en in recordtijd hebben we merken toegevoegd zoals Amul, Xiaomi, ITC, het grootste snack en drankbedrijf in India; BKash, het nummer één betalingsplatform in Bangladesh boven alles, maar heeft ook activiteiten in India.

In 2024 eet de AFA de vruchten van haar arbeid. Het voetbalorgaan bleef nieuwe markten en in nieuwe industrieën bereiken, met sponsorovereenkomsten met FeedConstruct, American Express en Fanatics, waarbij de laatste twee zijn nieuwste internationaliseringsdrang in de VS illustreren.

“Vandaag is de AFA de nummer één federatie ter wereld, maar niet alleen vanwege de resultaten, maar ook vanwege het hele proces van het trainen van vrouwelijke en mannelijke voetballers.”

Maar de AFA ondertekent deze overeenkomsten in meerdere landen en industrieën niet alleen om nog meer voet aan de grond te krijgen op deze markten, maar werkt strategisch samen met bedrijven die vergelijkbare doelen delen die hun eigen doelstellingen delen.

Petersen onthulde dat de huidige set-up in zijn zesde jaar is en om stagnatie en het team op zijn lauweren te laten rusten, zijn ze op zoek naar entiteiten die aansluiten bij hun doelen van groei en innovatie.

Vandaag is de AFA de nummer één federatie ter wereld, maar niet alleen vanwege de resultaten, maar ook vanwege het hele trainingsproces van vrouwelijke en mannelijke voetballers, zei Petersen.

De institutionele stabiliteit die is bereikt (die we ook zien is niet zo eenvoudig, omdat er veel federaties zijn met problemen vanuit een institutioneel standpunt) en de economische soliditeit die we hebben bereikt, zal het hele sportproject ondersteunen.

We zoeken naar merken die op dit pad zijn: die willen groeien, die markten willen openen, die overal ter wereld aanwezig willen zijn, die ons tegelijkertijd vergezellen in dit proces van wereldwijde expansie dat we hebben met een focus op die markten, maar met het oog op over de hele wereld.

Argentijnse voetbalbond (AFA)

Een land dat niet verlegen is geweest om zijn toewijding om op elke commerciële manier de beste te zijn, is de Verenigde Staten.

Hoewel de VS vaak wordt genegeerd als een potentiële broeinest voor commerciële groei voor degenen die de uitdrukking voetballer mijden, is de VS niet afgeschrikt om de sport te omarmen, de groei van het voetbal heeft de staatszijde versneld en zal dat de komende jaren waarschijnlijk blijven doen.

Met de 2024 Copa América en een groot deel van de 2026 FIFA World Cup in de VS, heeft de AFA het potentieel van het land om zijn eigen merk in het land te laten groeien erkend, wat alleen maar zou zijn versterkt door de komst van Messi bij Inter Miami in de zomer van 2023.

Ondanks deze gebeurtenissen om de hoek onthulde Petersen dat de toegang van de AFA tot de Amerikaanse markt goed begon voordat deze werd aangekondigd, en benadrukte hoe belangrijk het land is voor de algehele strategie van de AFA.

We zijn onze weg in de VS begonnen voordat we wisten dat deze gebeurtenissen in het land zouden worden gehouden. Dat geeft ons altijd een voordeel, want we hebben al een lange weg te gaan en we zijn bezig met de bouw van twee high-performance centra en we gaan nog veel meer doen, niet alleen in Miami, maar in de VS.

We hebben al onze sociale netwerken in het Engels, waar we al meer dan vijf miljoen volgers hebben en waar content is gemaakt die is ontworpen voor die markt, zij (de kanalen) zijn niet vertaalde inhoud in het Spaans, maar ze zijn tevreden met de cultuur en consumptielogica van deze markt.

We hebben onze kantoren in de VS geopend met een zeer sterke aanwezigheid en tijdens het evenement was de voorzitter van de FIFA, CONMEBOL, voorzitter van de AFA, en veel figuren van het Argentijnse nationale team, zoals Javier Zanetti, Ezequiel Lavezzi en Sergio Aguero.

We hebben een heel duidelijke visie dat de VS een strategische pijler is in de wereldwijde ontwikkeling van de AFA, vanwege de omvang van de bevolking, vanwege de groei van het voetbal, en door de groei van de MLS, ook en dankzij alle Argentijnse figuren daar, om nog maar te zwijgen van de aanwezigheid van Messi.

In de geest van de doelstellingen van voortdurende innovatie en de verdieping van de aanwezigheid op open markten, biedt de aankomende Copa América de AFA nu het platform om zijn jarenlange werk aan een wereldwijd publiek te demonstreren.

De Copa América, die op 21 juni met de Argentijnse wedstrijd tegen Canada wordt geopend, is een andere kans om sponsoring uit te breiden, zoals met American Express en zijn positie als een toonaangevende voetbalbond te versterken in een van de meest ontluikende markten van het voetbal.

Argentijnse voetbalbond (AFA)

Petersen onthulde wat de AFA in petto heeft voor het toernooi en direct Amerikaanse Argentijnen zal bedienen door interacties zowel digitaal als fysiek.

Wat betreft het WK, maar met name de Copa América, gaan we veel actie ondernemen met de sponsors die we in de VS en overal hebben, maar vooral waar we weten dat er het grootste aantal Argentijnen zijn, zoals Florida, Los Angeles, San Francisco en andere plaatsen die we hebben geïdentificeerd.

We willen verschillende acties, activeringen en ervaringen creëren en ook digitale inhoud voor dat publiek en manieren om op een meer directe en vriendelijke manier om te communiceren, niet alleen met de Argentijnen in de VS, maar ook met de Amerikaanse gemeenschap die zich identificeert met het Argentijnse nationale team, dat fans zijn van de Argentijnse voetballers die in de Premier League spelen, in Spanje, in Italië en natuurlijk van Messi.

We hebben een grote uitdaging om een uitgebreid plan te bedenken om loyaliteit op te bouwen bij de hele Amerikaanse voetbalgemeenschap met het Argentijnse nationale teammerk, met het team en uiteraard met de AFA, als referentie-instelling voor de sportindustrie over de hele wereld.

2024 en 2026 blijken cruciale jaren te zijn voor het Argentijnse nationale team en ze zijn de verdedigende kampioenen van zowel de Copa América als het WK, en het winnen van zowel een continentaal als het internationale toernooi is achtereenvolgens ongekend gebleken.

Als het nationale team zich echter heeft ontwikkeld en versterkt op het veld zoals de AFA sinds 2022 buiten het veld heeft, kan er meer glorie zijn voor La Albiceleste.

Tip commercieel for sale : ARG.BET

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.