Weddenschap schandaal in de top van Australië, nu drie spelers worden aangeklaagd

Home » Weddenschap schandaal in de top van Australië, nu drie spelers worden aangeklaagd

Drie spelers uit de Australische A-League worden aangeklaagd nadat uit een onderzoek vermoedelijke gokcorruptie aan het licht kwam, het onderzoek onder leiding van de Organised Crime Squad Gaming Unit van het State Crime Commando bracht aan het licht dat een senior speler instructies kreeg van een persoon, vermoedelijk offshore in Zuid-Amerika, om gele kaarten te organiseren tijdens specifieke spellen in ruil voor financieel gewin.

Het onderzoek, genaamd Strike Force Beaconview, werd in december 2023 gelanceerd door de Organised Crime Squad, met steun van de UK Gambling Commission (UKGC). De primaire focus was het onderzoeken van vermoedelijke gevallen van manipulatie van de gele kaart, waarbij naar verluidt spelers betrokken waren die verbonden waren aan een voetbalclub in het zuidwesten van Sydney.

De Recherche stelde vast dat gele kaarten zouden zijn beïnvloed tijdens wedstrijden gespeeld op 24 november 2023 en 9 december 2023. Ook werd gesteld dat er mislukte pogingen waren gedaan om het aantal gele kaarten te controleren tijdens wedstrijden op 20 april 2024 en 4 mei 2024.

Na uitgebreid onderzoek voerden rechercheurs van de stakingsmacht vorige week, bijgestaan door de Central Metropolitan Region Operational Support Group, Odin, een huiszoekingsbevel uit in South Coogee.

Ze arresteerden een 33-jarige man en beschuldigden hem elk van twee aanklachten wegens gedrag dat de uitkomst van een weddenschap corrumpeert, het faciliteren van dergelijk gedrag en deelname aan een criminele groep.

De man kreeg voorwaardelijke borgtocht om op 24 juni voor de plaatselijke rechtbank van Downing Center te verschijnen. Tegelijkertijd voerden rechercheurs van de stakingsmacht, bijgestaan door Raptor Squad, Bass Hill Region Enforcement Squad en North West Metropolitan Operational Support Group, drie extra huiszoekingsbevelen uit in Parramatta, West Hoxton en Emu Plains. In Parramatta werd een 27-jarige man gearresteerd en naar het politiebureau van Parramatta gebracht.

Hij werd beschuldigd van gedrag dat de uitkomst van een weddenschap corrumpeert en deelname aan een criminele groep, de man kreeg voorwaardelijke borgtocht en zal op 27 juni voor de plaatselijke rechtbank van Downing Centre verschijnen.

Bovendien werd in West Hoxton een 32-jarige man gearresteerd door rechercheurs en naar het politiebureau van Campbelltown gebracht, daar werd hij beschuldigd van gedrag dat de uitkomst van een weddenschap corrumpeert en deelname aan een criminele groepering en de man kreeg voorwaardelijke borgtocht en zal op 30 mei voor de lokale rechtbank van Campbelltown verschijnen.

In de toekomst zullen rechercheurs van de Organised Crime Squad samenwerken met de Australian Criminal Intelligence Commission, Sports Integrity Australia, Football Australia, Australian Professional Leagues en de NSW Crime Commission naarmate het onderzoek vordert.

De International Betting Integrity Association (IBIA) publiceerde in april haar rapport over het eerste kwartaal van 2024, waarin zij constateerde dat voetbal verantwoordelijk was voor de meest verdachte gokwaarschuwingen.

Kijkend naar voetbal in het bijzonder, heeft IBIA gedetailleerd dat de 24 waarschuwingen een stijging van 50% betekenden ten opzichte van de 16 gerapporteerd in het vierde kwartaal van vorig jaar en een stijging van 60% ten opzichte van de 15 gerapporteerd in het eerste kwartaal.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.