TOPGOAL – BRAZILIË Update:

Politiek: geen groot nieuws aangezien de onrust rond Bolsonaro aanhoudt – Semi-presidentiële geruchten nog steeds in de lucht, Lula’s supporters reageren negatief

– Het herstel van Brazilië van COVID19 wint elke week aan kracht – Economisch herstel toont positieve signalen naarmate de beperkingen worden versoepeld

– Voetbalfans keren na meer dan een jaar afwezigheid terug naar een stadion – Ministerie van Economische Zaken toont interesse om gokken zo snel mogelijk te reguleren – Staatsloterijen Return: potentiële zakelijke kansen voor buitenlandse dienstverleners de week heeft interessant nieuws gebracht: de regering, op federaal niveau, vertoont duidelijke tekenen van interesse in termen van de Kansspelregels die moeten komen voordat de onlangs goedgekeurde wet van kracht wordt Brazilië geneest van COVID19 na een vertraging in vergelijking met de ontwikkelde wereld, en geen extreem politiek scenario zoals een installatie van een afzettingscommissie heeft geconcretiseerd.

Politiek scenario Bolsonaro – Een constante crisis – Het is indrukwekkend hoe de politieke agitatie, inclusief het parlementaire onderzoek en de constante wrijving met het Hooggerechtshof, nog steeds voortduurt zonder specifieke gevolgen.

Doorgewinterde politieke analisten geven aan dat het constante crisisscenario op dit moment dient als een eindeloze bron van politieke invloed, dat wil zeggen, de leden van beide huizen zien dat aan verschillende eisen wordt voldaan terwijl Bolsonaro een afzettingsscenario probeert te vermijden.

Presidentiële geruchten – Een reactie op vroege peilingen: het begin van de geruchten in de afgelopen weken klonk in het begin nogal verrassend, gezien het geagiteerde politieke scenario, het COVID19-parlementaire onderzoek en de noodzaak om de sanitaire crisis zelf aan te pakken.

Sommige analisten beschouwen deze plotselinge opkomst van geruchten in die richting nu als een reactie op de cijfers van voormalig president Lula terwijl hij de vroege peilingen naar de presidentsverkiezingen van 2022 leidt.

De geruchten worden geïnterpreteerd als een poging om zijn potentiële toekomstige macht te ondermijnen.

Covid19-scenario: de verspreiding van de Delta-variant is onder controle in Brazilië, wat het land enige kans geeft om de curve van sterfgevallen en nieuwe gevallen terug te dringen, aangezien de vaccinatie gestaag toeneemt zonder recente problemen met de stroom vaccins die door Brazilië wordt geïmporteerd en geproduceerd.

Wat een probleem was tijdens de Braziliaanse strijd tegen sars-cov-2. 18% van de bevolking is volledig gevaccineerd en de meest zuidelijke staten zoals São Paulo en Rio Grande do Sul zijn dichter bij het bereiken van de vaccinatieniveaus van de ontwikkelde wereld.

De economie Het land ziet een herstel van sectoren zoals binnenlands toerisme, amusement zoals bars en restaurants, evenals de circulatie van het publiek om goederen te consumeren in lokale winkels, waaronder winkelcentra.

De Brazilianen bleven veel langer hangen dan het wereldgemiddelde in termen van economische stilstand.

22 juli markeerde de terugkeer van voetbal met betaalde opkomst: sinds de pandemische situatie in maart 2020 verergerde, waren de Braziliaanse voetbalfans verbannen uit de stadions.

Er waren enkele uitzonderingen bij finales zoals Copa America en Libertadores, alleen voor federatiegasten, maar de lobby van Flamengo resulteerde in een mijlpaal in de richting van een geleidelijke terugkeer van de betaalde opkomst wat een enorme hulp kan zijn voor de Braziliaanse voetbalclubs die sinds maart 2020 worstelen zonder inkomsten uit kaartverkoop.

Scenario voor gokindustrie: Vorige week was het eerste grote nieuws sinds lange tijd, de wijziging van het belastingregime dat na regelgeving op de exploitanten zou worden toegepast, op basis van GGR in plaats van omzet.

De branche was al een tijdje een beetje gefrustreerd door het gebrek aan concreet nieuws.

We zien tekenen dat als de regering het haalt en de onrust overleeft, minister Paulo Guedes (Economie) echt vastbesloten lijkt om het wetsvoorstel vóór de FIFA Wereldbeker 2022 te reguleren, zoals leden van het ministerie herhaalden in de week tussen 20 juli en 26 juli.

Na verschillende verworpen concepten met betrekking tot de regelgeving en de daadwerkelijke wetswijziging vorige week, zag de industrie een aanzienlijke hoeveelheid tijd verspild aan conferenties waarbij spelers uit de industrie en regeringsleden uit alle machtssferen betrokken waren, zowel wetgevende instanties als uitvoerende leden van de federale regeringen.

Overheidsautoriteiten flirten met de particuliere sector afgelopen september heeft het Hooggerechtshof van Brazilië bepaald dat de federale regering geen juridisch argument heeft om een ​​monopolist van de gokindustrie te zijn wat betekent, dat lokale autoriteiten in de toekomst de kans zullen hebben om belastingen te innen als ze profiteren van de teruggave van de oude staatsloterijen die in de 20e eeuw verdwenen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.