Het Wembley Stadium zal 60.000 fans huisvesten tijdens de halve finales en finale van de UEFA European Championships 2020, nadat de Britse regering een overeenkomst had bereikt met het voetbalbestuur om de capaciteit te verhogen tot 75%.

Er was al bevestigd dat het nationale stadion 45.000 voetbalsupporters, of 50% capaciteit, zou huisvesten voor de twee laatste 16 knock-outwedstrijden – vanwege de status van Euro 2020 als onderdeel van het Events Research Program – verhoogd van de 22.500 die zijn toegestaan ​​om de groeps armaturen.

Nu is echter bevestigd dat Wembley voor de halve finales op 6 en 7 juli en de finale van de continentale competitie op 11 juli voor 75% vol zal zitten.

Het is geweldig nieuws dat zoveel fans de laatste drie wedstrijden van Euro 2020 op Wembley kunnen zien, zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

De afgelopen 18 maanden hebben ons geleerd – zowel op als buiten het veld – hoe integraal fans zijn voor de structuur van het spel.

Dit toernooi is een baken van hoop geweest om mensen gerust te stellen dat we terugkeren naar een meer normale manier van leven en dit is een volgende stap op die weg.

Ik ben de premier en de Britse regering dankbaar voor hun harde werk om deze regelingen met ons af te ronden om de slotfase van het toernooi in Wembley tot een groot succes te maken.

De ploeg van Gareth Southgate keert terug naar de hoofdstad voor de eerste knock-outwedstrijd van Engeland tegen Frankrijk, Portugal, Duitsland of Hongarije.

We zijn verheugd dat meer fans nu door de tourniquets van Wembley kunnen lopen en kunnen genieten van de finale van Euro 2020, legt de Britse minister van Cultuur, Oliver Dowden uit.

Terwijl we vooruitgang blijven boeken op onze routekaart uit de lockdown, blijft het veilig houden van het publiek onze topprioriteit.

We hebben zeer nauw samengewerkt met de UEFA en de FA om ervoor te zorgen dat er rigoureuze en strikte volksgezondheidsmaatregelen worden genomen, terwijl meer fans de actie live kunnen zien.

De finales beloven een onvergetelijk moment te worden in ons nationale herstel van de pandemie, fans wachten echter nog steeds op een beslissing over de vraag of de Britse regering VIP’s, waaronder sponsors en omroepen, een speciale vrijstelling van de quarantaineregels zal verlenen te midden van gesprekken met de UEFA en de voetbalbond (FA).

Er is gemeld dat de finale van het toernooi zou kunnen worden verplaatst naar Hongarije mocht het VK niet voldoen aan de eisen van de Europese voetbalautoriteit.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.