Willem II en FC Emmen, twee clubs die allebei op sympathie kunnen rekenen

Home » Willem II en FC Emmen, twee clubs die allebei op sympathie kunnen rekenen

Natuurlijk, Ik begrijp ook wel dat een seizoen niet eindeloos kan duren. Maar toch… ik vind het iedere keer weer jammer als het moment daar is.

Enfin, vandaag is het zo ver de kampioen is al bekend net als de twee clubs die rechtstreeks degraderen.

Toch staat er vandaag nog wel degelijk iets op het spel, Willem II en FC Emmen twee clubs die allebei op mijn sympathie kunnen rekenen kunnen vandaag nog voorkomen dat ze nacompetitie moeten spelen, om de kans op degradatie alsnog af te wenden.

De Eredivisie CV. door sommigen bekritiseerd vanwege de onderlinge verdeeldheid en als gevolg daarvan een gebrek aan verander-vermogen.

Maar ook een organisatie die een clubcompetitie vermarkt, die in ons land qua belangstelling nog altijd de grootste is.

Ruim 35% van de Nederlandse respondenten uit het GWI-onderzoek heeft in de veldwerk-periode (2020 Q4 t/m 2021 Q1) aangegeven dat ze de Eredivisie volgen.

En de totale groep die gedurende die periode via TV of Online naar beelden (live of highlights) zegt te hebben gekeken is bijna 29%.

Bovendien doet de competitie het niet alleen goed onder oudere kijkers, zoals we dat bij veel sporten en leagues zien, maar scoort ie ook onder jongeren van 16 to 24 jaar bovengemiddeld.

Deze grafiek, eveneens gemaakt met data uit GWI, laat zien dat het niet altijd een vanzelfsprekendheid is dat de nationale clubcompetitie het meest populair is. Bij onze zuiderburen, wint de Champions League het bijvoorbeeld van de eigen Pro League…

Bron: Marcel Blijlevens
Marketing | Marcoms | Media | Sports & Entertainment | Partnerships
Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.