Twee Wimbledon-wedstrijden in 2021 worden onderzocht nadat bookmakers ‘mogelijke onregelmatige gok patronen hebben aangegeven bij het International Tennis Integrity Agency (ITIA).

Volgens de Duitse krant Die Welt draait het om een ​​enkelspel in de eerste ronde en een dubbelspel voor heren in de eerste ronde, wat argwaan wekte toen een reeks weddenschappen werd geplaatst.

The Times voegde er ook aan toe dat er geen Britse spelers bij betrokken zijn.

De Duitse publicatie meldde dat aan het einde van de tweede set een bedrag van vijf cijfers werd ingezet op het exacte resultaat van de wedstrijd, waarbij speciale weddenschappen werden geplaatst op het aantal servicegames in de wedstrijd.

Beide weddenschappen die met onregelmatige tussenpozen werden geplaatst, kwamen tot bloei, waarbij de tegenstander van de Duitse speler argwaan wekte.

Bovendien pakten operators ook hoge inzetten op die waren geplaatst in een herendubbel in de eerste ronde, waarbij het duo de openingsset won voordat ze de resterende sets verloor.

De ITIA, die de sport beschermt tegen dreigingen van corruptie, heeft om ‘operationele redenen’ geen commentaar op de zaak gegeven.

Tussen april en juni 2021 ontving de ITIA in totaal 11 wedstrijdwaarschuwingen via haar vertrouwelijke Memoranda of Understanding met de gereguleerde gokindustrie.

Er werden echter geen waarschuwingen ontvangen op de Franse Open Grand Slam.

Elke waarschuwing die aan de ITIA wordt gemeld, wordt geregistreerd, beoordeeld en opgevolgd als een indicator dat er mogelijk iets ongepasts is gebeurd, zei de organisatie in haar rapport over het tweede kwartaal van 2021.

Het is belangrijk op te merken dat een waarschuwing op zich geen bewijs is van matchfixing.

Ongebruikelijke gok patronen kunnen om vele andere redenen voorkomen dan matchfixing – bijvoorbeeld een onjuiste odds-setting; goed geïnformeerd wedden; fitheid, vermoeidheid of vorm van de speler; speelomstandigheden en persoonlijke omstandigheden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.