Women’s Cricket World Cup derde meest digitaal betrokken evenement in de geschiedenis van het ICC

Home » Women’s Cricket World Cup derde meest digitaal betrokken evenement in de geschiedenis van het ICC

De International Cricket Council (ICC) heeft onthuld dat de ICC Women’s Cricket World Cup 2022 het meest digitaal geëngageerde vrouwenevenement ooit was.

Als een belangrijke mijlpaal voor de vrouwensport rapporteerde het bestuursorgaan in totaal 1,64 miljard videoweergaven via ICC-kanalen, waardoor het evenement in Nieuw-Zeeland het op twee na meest digitale ICC-evenement is na de ICC Men’s Cricket World Cup 2019 en de ICC Men’s T20 World Beker 2021.

ICC Chief Executive, Geoff Allardice zei: We zijn absoluut verheugd met de recordbrekende digitale fanbetrokkenheidscijfers van de ICC Women’s Cricket World Cup 2022.

Als een belangrijke strategische pijler om het spel te laten groeien, hebben we ons gericht op het verdiepen van de betrokkenheid bij bestaande fans en het aantrekken van nieuw publiek naar de sport.

De innovatieve benadering om helden in het vrouwenspel te creëren en de sport dichter bij de fans te brengen, heeft geresulteerd in toonaangevende cijfers.

Het competitieve karakter van de cricket en de opwinding die rond het toernooi wordt gegenereerd, hebben ons in een uitstekende positie geplaatst om voort te bouwen op het succes van het evenement van dit jaar.

Met de focus nu op het bieden van boeiendere inhoud aan fans gedurende het 100% Cricket Year of Women’s Cricket, leidend tot de inaugurele U19 en senior Women’s T20 World Cups begin 2023.

Het aantal kijkers van ICC-content zag een stijging van 45% ten opzichte van de recordbrekende Women’s T20 World Cup 2020, die 1,1 miljard views opleverde en 16 keer meer dan de 100 miljoen views van de vorige 50 over World Cup in Engeland in 2017.

De inhoud omvatte video’s, hoogtepunten (de nummer 1-video op Facebook was de hoogtepunten van India tegen Pakistan) en scènes van de Indiase spelers die de Pakistaanse kapitein Bismah Maroof en haar baby ontmoetten, wat de populairste video van het toernooi op Instagram was.

Bovendien was Instagram Reels het snelstgroeiende platform, met de video van Jess Jonassen’s eenhandige vangst om Katherine Brunt af te wijzen die het beste presteerde en 13,5 miljoen views bereikte.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.