De grootste groep voor betalingstechnologieën van Frankrijk, Worldline, heeft aangekondigd dat het een nieuwe campagne voert om ’technologische omgevingen’ en commerciële connectiviteit voor alle sporten te versterken.

Het COPA EUROPE-project is gestart om de sportklanten van Worldline en bredere bedrijven die sport bedienen voor te bereiden op de volgende evolutie van consumentenbetrokkenheid die zal worden veroorzaakt door de invoering van 5G-connectiviteit in Europa.

Worldline is toonaangevend in de richtlijnen van COPA EUROPE en streeft ernaar samen te werken met technologische tegenhangers bij de ontwikkeling van Europa’s eerste op blockchain gebaseerde sportbedrijfsplatform, dat alle commerciële disciplines omvat, van mediadistributierechten, het genereren van inhoud en verdere integratie van technologie en belangrijke diensten.

Bij de lancering van het project onderstreepte Worldline belangrijke kansen binnen esports, waarbij het platform ernaar zal streven esports-fans in het middelpunt van het besluitvormingsproces’ te plaatsen door een flexibel en transparant platform te bieden om esports-engagementen en fanloyaliteit te commercialiseren.

Bovendien onderstreepte Worldline dat esports sporten zouden zijn die hoogstwaarschijnlijk baat zouden hebben bij nieuwe innovaties als gevolg van de adoptie van 5G. Worldline maakte bekend dat het pan-Europese steun heeft gekregen voor zijn connectiviteitsproject, dat zal worden ondersteund door IBM-onderzoek, Forthnet Griekenland, eBOS Cyprus, VITEC Duitsland en Ektacom Frankrijk.

Toni Paradell, R&D Manager bij Worldline Iberia: Ons project heeft tot doel de meest geavanceerde technologieën naar met name de sport- en esport sector te brengen.

We zijn ons echter bewust van de zeer moeilijke tijden die de vrijetijds-, cultuur- en sportsectoren doormaken, maar juist een dergelijke situatie motiveert ons nog meer om samen te werken met alle relevante actoren in de ambitie van COPA EUROPE om bij te dragen aan de activering en herstel van deze sectoren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.