York City-speler krijgt schorsing voor illegaal wedden

Home » York City-speler krijgt schorsing voor illegaal wedden

De York City-verdediger Joshua King is door de Football Association (FA) geschorst voor het wedden op een aantal wedstrijden van 2019 tot 2021.

King zette £ 872,52 in met een verlies van £ 475,23, inclusief twee weddenschappen die hij plaatste op wedstrijden waarin York City rechtstreeks speelde waarvan hij er één op de bank zat als invaller.

Deze weddenschappen werden verspreid over twee seizoenen tot een totaal van 139, waarvan er 94 werden geplaatst in de campagne van 2020/21, waarvan 13 in verband met een wedstrijd of competitie waaraan York City deelnam.

De speler werd geacht in strijd te zijn met Regel 8 van de FA, waardoor spelers, coaches, wedstrijdofficials en clubpersoneel geen weddenschappen konden plaatsen op een voetbalwedstrijd.

King vertelde een disciplinaire hoorzitting van de FA dat vrienden de weddenschappen hadden geplaatst nadat hij hen toegang had gegeven tot zijn account bij Sky Bet, maar de autoriteit besloot dat alleen hij de weddenschappen had kunnen plaatsen.

Ambtenaren concludeerden dat bijna altijd JK’s eigen mobiele telefoonserviceprovider internet of zijn eigen wifi thuis werd gebruikt om de weddenschappen online te plaatsen.

Dit is niet het enige geval van overtredingen van weddenschappen in York City, met de assistent-manager van de National League North, Micky Cummins, die momenteel wacht op een beslissing wegens overtredingen, terwijl middenvelder Michael Woods en doelman Ryan Whitely momenteel uitgeleend aan Scarborough United hebben in het verleden ook bestraft.

In een reactie op het verbod van King zei de club: De club heeft een duidelijk beleid met betrekking tot weddenschappen en blijft via de FA educatie geven aan alle clubmedewerkers.

We zijn erg teleurgesteld over de situatie, we zullen de getroffenen echter gedurende het hele proces blijven ondersteunen.

Voetbal blijft een belangrijke rol spelen in rapporten over verdachte weddenschappen door zowel de International Betting and Integrity Association (IBIA) als de Global Lottery Monitoring Service (GLMS).

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.