Netflix zou in de toekomst kunnen uitbreiden naar live sportprogramma’s, waarbij het bedrijf openstaat voor de mogelijkheid om de voordelen van de markt te verkennen, volgens Ted Sarandos, de Co-Chief Executive Officer en Chief Content Officer van de streamingdienst.

In de Q2 2021 Earnings Call van het productiebedrijf werd Sarandos ondervraagd over waarom Netflix ‘van oudsher niet enthousiast was over het kopen van sportrechten.

Nidhi Gupta, Fidelity Investments Analyst, wees echter op het succes dat het streaming platform heeft genoten met sportgerelateerde programma’s zoals de Michael Jordan-documentaire The Last Dance en de populaire Formule 1-serie ‘Drive to Survive’ – die in april opnieuw in gebruik werd genomen voor een vierde reeks.

Ons succes met de aan sport grenzende eigenschappen, zoals de F1 Drive to Survive, Deaf U en zeker de Michael Jordan-doc, dat zijn allemaal voorbeelden, denk ik, van het platform en wat het kan doen om enthousiasme op te bouwen op wat al wordt bekeken een enorm bedrijf zijn, legt Sarandos uit.

Drive To Survive breidde het publiek voor Formule 1-races behoorlijk dramatisch uit, zowel in de live-ticketverkoop als in de kijkcijfers en de verkoop van merchandise, al die dingen.

En ik denk dat dat kan worden toegepast zolang de verhalen maar goed zijn, dus wat hier goed aan is voor ons, is dat we dezelfde creatieve uitmuntendheid kunnen toepassen op de verhalen achter die sporten, de persoonlijkheden achter die sporten, het drama dat zich buiten de camera afspeelt.

En fans, niet alleen diepe fans zijn gedwongen om meer te zien, maar kunnen ook nieuwe mensen in de sport brengen dus we vinden het best spannend.

We denken van wel – we zullen het blijven onderzoeken, we hebben deze ongelooflijke documentaire over Naomi Osaka die net deze week uitkwam, dat is nog een voorbeeld hiervan dat de fandom voor de tenniswereld echt kan vergroten, vooral in deze opwindende periode van de Olympische Spelen.

Gupta, die zich afvroeg of Netflix uiteindelijk een belangrijke bestemming voor sportgerelateerde inhoud zou kunnen worden, vergeleek Amazon Prime Video’s verwerving van sportrechten.

Ze merkte echter op dat buiten de grote Amerikaanse sporten, die getuige zijn geweest van aanzienlijke kostenstijgingen er meer nichesporten zijn op internationale markten waar er ‘een goede ROI kan zijn voor het bezitten van de live-rechten.

Sarandos vervolgde: ​Kijk, ik weet niet dat die sporten te lijden hebben onder het feit dat ze onder-gedistribueerd zijn, dus ik weet niet of we ze zoveel zouden opleveren.

En voor alle duidelijkheid, ik heb dit vaak herhaald, maar ik zeg niet dat we nooit nooit zullen zeggen over sport.

Het is precies wat het beste is om ongeveer $ 10 miljard te gebruiken, en ik denk dat dat is wat het gaat kosten om zinvol te investeren in hoofdklasse-sporten.

En die prijs is alleen maar gestegen sinds ik dat begon te zeggen, dus ik denk dat dat waarschijnlijk zal blijven.

Maar nogmaals, ik denk niet dat het komt omdat die andere sporten een niche zijn omdat ze onder-gedistribueerd zijn en dat we ze veel kunnen brengen.

Ons fundamentele product is on demand en reclamevrij, en sport is vaak live en zit boordevol reclame.

Er zijn dus niet veel natuurlijke synergieën op die manier behalve dat het op televisie gebeurt, dus als het het beste gebruik wordt van die volgende investeringstranche, zouden we er zeker voor openstaan.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.