Zes nieuwe internationale sportfederaties (IF’s) kregen de volledige erkenning van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tijdens de 138e IOC-sessie in Tokio, Japan.

De zes IF’s die volledige erkenning hebben gekregen, zijn de International Cheerleading Union (ICU), de International Federation of Muaythai Associations (IFMA), de International Sambo Federation (FIAS), de International Federation Icestocksport (IFI), de World Association of Kickboxing Organizations (WAKO) en World Lacrosse (WL).

World Lacrosse, dat eerder zijn ambities heeft uitgesproken om een ​​plaats op het programma te krijgen voor de Los Angeles 2028 Summer Games, voegde eraan toe dat het nu een ‘grotere groei’ binnen de sport zou stimuleren.

Het evaluatieproces voor volledige erkenning is intensief geweest, maar bij elke stap in het proces heeft het IOC geholpen om van World Lacrosse een sterkere, effectievere internationale federatie te maken en we waarderen de voortdurende steun en aanmoediging van het IOC enorm, aldus WL Chief Executive , Jim Scherr.

Hoewel de beslissing van vandaag een historische mijlpaal is voor World Lacrosse, is het niet het hoogtepunt van onze reis.

In plaats daarvan zullen we deze nieuwe status en het momentum dat het creëert gebruiken om nieuwe manieren te vinden om de mogelijkheden voor deelname aan lacrosse over de hele wereld te blijven uitbreiden en tegelijkertijd een nog grotere groei te ondersteunen.

De voorzitter van de Global Association of International Sports Federations (GAISF) Raffaele Chiulli, prees ook de beslissing om de zes IF’s volledige erkenning te geven.

Dit is een historische dag voor de wereldwijde sportgemeenschap en een ongelooflijke mijlpaal voor elk van deze respectievelijke sporten, merkte Chiulli op.

De beslissing van vandaag zal een grote stimulans zijn voor elk van deze nu volledig erkende IF’s om hun sporten over de hele wereld te blijven groeien.

GAISF zal zijn expertise en ondersteuning blijven bieden tijdens de volgende fase van hun reizen naast de voortdurende ondersteuning van ARISF en AIMS.

Daarnaast keurde het IOC ook de toevoeging goed van bergbeklimmen – geregeerd door de International Ski Mountaineering Federation (ISMF) – aan de 2026-editie van de Olympische Winterspelen in Milaan en Cortina D’Ampezzo in Italië.

Het ski-alpinisme-programma in Milaan zal bestaan ​​uit vijf nieuwe medaille-evenementen: twee herenevenementen (sprint/individueel), twee damesevenementen (sprint/individueel) en één gemengd geslacht estafette-evenement.

Een atleet-quotum van 48 (24 mannen/24 vrouwen) valt binnen het totale quotum van 2.900 deelnemers.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.