Een onderzoek naar wedstrijdvervalsing en kansspelen zonder vergunning door het Zweedse ministerie van Financiën is verlengd en zal nu ook zwaardere straffen overwegen voor overtredingen van de wet op het witwassen van geld.

Zweeds matchfixing onderzoek om witwassen te dekken onder leiding van directeur-generaal van de Zweedse Kamer van Koophandel Gunnar Larsson begon het onderzoek naar matchfixing en kansloos gamen in december 2020 en is verlengd tot september 2021.

Oorspronkelijk zou het in juni worden gesloten, naast het aanpakken van deze problemen zal het nieuwe uitgebreide onderzoek ook rekening houden met de noodzaak van strengere straffen op overtredingen van witwassen en terrorisme financiering.

Uit een recent rapport van de Zweedse financiële politie bleek dat er in 2020 meer dan 700 meldingen waren van witwassen van geld in het land.

Het National Risk Assessment of Money Laundering and Terrorist Financing-rapport van de politie suggereerde ook dat gokken zich op het ‘hoogste dreigingsniveau’ van het witwassen van geld bevindt.

De Branscheforenigen för Onlinespel (BOS) beweerde ook dat alle grote Zweedse banken zijn gestopt met het aanbieden van hun diensten aan exploitanten daarbij verwijzend naar bezorgdheid over het witwassen van geld.

Minister van Sociale Bescherming Ardalan Shekarabi zei: Het huidige onderzoek zal oplossingen voorstellen om effectief toezicht op illegaal gokken mogelijk te maken en het werk tegen wedstrijdvervalsing te versterken.

Deze vraagstukken zijn van groot belang voor een duurzame kansspelmarkt het is daarom belangrijk dat de onderzoeker voldoende tijd heeft om goed uitgewerkte voorstellen te ontwikkelen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.