Zweedse Overheid steunt behandeling van gokadvertenties als alcohol

Home » Zweedse Overheid steunt behandeling van gokadvertenties als alcohol

De Zweedse kansspelinspectie (Spelinspektionen) heeft haar reactie op een consultatie vrijgegeven over de vraag hoe speciale moderatie moet worden geëist in gok advertenties, en stelt dat haar mening over het algemeen positief is.

Zweden de raadpleging werd in juni aangekondigd door het Zweedse ministerie van Financiën en zou de kansspelwet van 2018 wijzigen.

In de eerste aankondiging van de consultatie suggereerde het ministerie van Financiën dat gokken op dezelfde manier op de markt moet worden gebracht als alcohol in die zin dat mensen niet moeten worden aangemoedigd of aangespoord om te spelen.

In haar reactie stemde Spelinspektionen in met het voorstel, het schetste dat dergelijke beperkingen op gok advertenties zouden kunnen leiden tot een betere consumentenbescherming en een betere naleving van de richtlijnen die zijn uiteengezet in de kansspelwet.

De toezichthouder zei ook dat de industrie ernstige gevolgen op het gebied van gok schade kan voorkomen als producten met verdere matiging op de markt worden gebracht, en benadrukte dat alle vormen van gokken in de beperkingen moeten worden opgenomen.

Reacties op de consultatie moeten uiterlijk 14 oktober worden ingediend, Zweden heeft onlangs een aantal raadplegingen over gokken gelanceerd.

Het onderzoek naar de gokmarkt, dat in november 2020 van start ging, kreeg kritiek van sommige instanties, zoals de Branscheforenigen för Onlienspel (BOS), vanwege de oproep om risicovolle gokspellen te onderwerpen aan nieuwe reclamebeperkingen.

Gisteren heeft Spelinspektionen twee richtlijn waarschuwingen vrijgegeven aan vergunninghouders, gericht op verantwoord gokken en gokken op krediet.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.