Zweedse rechtbank vernietigt beslissing om de licentie van Vivaro in te trekken

Home » Zweedse rechtbank vernietigt beslissing om de licentie van Vivaro in te trekken

De Zweedse administratieve rechtbank heeft een beslissing om de licentie van Vivaro Gaming in het land in te trekken ongedaan gemaakt na een succesvol beroep door de exploitant van BetConstruct.

Zweden Vorige maand trok de Zweedse toezichthouder Spelinspektionen de vergunning in nadat Vivaro niet binnen een jaar na ontvangst van de vergunning met activiteiten in het land begon.

Vivaro, dat op 3 juni 2020 licenties ontving voor zowel online wedden als online gamen, zei dat het van plan was om vanaf eind augustus te beginnen met werken, omdat een aantal factoren ervoor hadden gezorgd dat het niet eerder van start kon gaan.

De operator zei dat de nieuwe pandemie van het coronavirus (Covid-19) en de impact die het had op het personeel de belangrijkste reden was waarom de lancering was uitgesteld. Bovendien verstoorden conflicten tussen Armenië – waar het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft en Azerbeidzjan de operaties, waarbij 50 personeelsleden werden opgeroepen voor de Armeense strijdkrachten.

Vivaro heeft dit uiteengezet in een formeel beroep tegen de uitspraak, met het argument dat het redelijker was om het nog een kans te geven om met kansspelactiviteiten te beginnen dan om zijn vergunning in te trekken.

De administratieve rechtbank was het daarmee eens en vernietigde het oorspronkelijke besluit van Spelinspektionen om de vergunning in te trekken, maar gaf Vivaro een waarschuwing.

De Zweedse kansspelwet stond Spelinspektionen toe om een ​​waarschuwing te geven als een intrekking onevenredig zou zijn, maar de toezichthouder zei aanvankelijk dat een waarschuwing niet voldoende zou zijn.

Om dezelfde reden werd vorige maand ook de licentie van Fair Play Bets ingetrokken, maar op het moment van schrijven is er geen woord over of deze beslissing zal worden ingetrokken.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.